Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 294 (8211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La București

Elevii olimpici internaționali din județ, premiați de Ministerul Educației cu diplome și bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei elevi din județ și profesorii care i-au pregătit au fost premiați luni, 12 decembrie, de ministrul Educației, Ligia Deca, în cadrul unei ample festivități organizate pentru evidențierea olimpicilor români care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale.

Evenimentul a fost găzduit de Opera Națională din București.

Din județ, au fost premiați cu diplome de excelență și bani elevii Rafaela Ecaterina Barac-Bologa și David Palaghianu, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, și Caterina Beleș, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Au fost evidențiați și profesorii coordonatori - prof. dr. Petru Crăciun și prof. Hanna Gałęcka.

 

Competițiile care i-au adus pe podium

Rafaela Barac Bologa, din clasa a X-a, și David Palaghianu, din clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, au fost laureați datorită rezultatelor de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele spațiului pentru juniori. Cei doi au fost pregătiți de inspectorul școlar adjunct Petru Crăciun, de la Centrul Județean de Excelență. Cei doi ștefaniști au obținut medalia de aur în competiție și au fost recompensați cu câte 15.000 de lei fiecare, de către minister.

De cealaltă parte, Caterina Beleș a fost recompensată de ministerul de resort pentru rezultatul său de la Olimpiada Internațională de limbă polonă, pentru care a fost pregătită de profesoara colegiului humorean Hanna Gałęcka.

La debutul festivității, Ligia Deca, ministrul Educației, a transmis elevilor merituoși – „M-am bucurat să fiu astăzi (n.r. luni) gazda festivității de premiere a olimpicilor internaționali, un eveniment devenit tradiție și un reper pentru promovarea excelenței din educație.

Elevii români au obținut rezultate remarcabile la toate competițiile internaționale la care au participat în anul școlar 2021-2022.

Cu această ocazie, îi felicit pe toți elevii prezenți astăzi pentru performanțele deosebite și le mulțumesc tuturor părinților și profesorilor care i-au sprijinit pentru ca ele să devină posibile. Știu că, în spatele rezultatelor excepționale, există multe ore de muncă, o extraordinară perseverență și pasiune, un efort constant.

Dragi elevi, am încredere că veți fi un sprijin veritabil pentru colegii voștri. Că veți înțelege diferența subtilă dintre a fi în competiție și a fi competitiv. Că viața nu este o cursă și că vă vom fi alături atât în momentele de performanță, cât și în cele în care veți avea nevoie de un răgaz”.

La festivitate au fost recompensați 123 de elevi, premiați cu 171 de distincții (medalie de aur absolut, medalii de aur/premiul I, medalii de argint/premiul II, medalii de bronz/premiul III, mențiune) la olimpiadele și concursurile internaționale sau regionale.

În același timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (124), precum și unitățile de învățământ din care provin laureații (70).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii olimpici internaționali din județ, premiați de Ministerul Educației cu diplome și bani.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii olimpici internaționali din județ, premiați de Ministerul Educației cu diplome și bani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei