Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 294 (8211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns direct

Cei peste 250 de transportatori de mărfuri din județ încep să boicoteze firmele austriece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Votul negativ al Austriei care ne-a lăsat în afara spațiului de liberă circulație Schengen a fost recepționat de firmele de transport din județ ca un afront direct. Alin Crețu, președintele Asociației Transportatorilor de Mărfuri (ATM) Bucovina și vicepreședinte al FORT la nivel național, a precizat că din discuțiile pe care le-a avut cu colegii săi, aproape jumătate au renunțat la serviciile oferite de firmele austriece din România. ”Unii dintre transportatori au renunțat la a mai alimenta la OMV, alții și-au închis conturile la băncile austriece, iar unii au luat ambele măsuri. Sunt și cazuri în care firmele au credite la băncile austriece, iar în acest caz e mai dificil să închei afacerile cu aceste instituții”, a arătat Alin Crețu. Din ATM Bucovina fac parte 250 de firme sucevene, iar numărul camioanelor care operează în diferite colțuri ale Europei este de aproape 10.000. Beniamin Lucescu, vicepreședinte al FORT România, a declarat că la nivelul federației din care face parte nu s-a luat nici o decizie în a boicota firmele austriece, dar acest aspect se face punctual de către fiecare transportator. ”Cert este că prin faptul că nu am intrat în Schengen avem de pierdut. S-a calculat că timpul pierdut în cozile de la vămi înseamnă în bani cel puțin 200 de euro la o cursă, prin motorina consumată, masa șoferilor și uzura mașinii. În plus, acest timp înseamnă și o cursă în minus la o lună de zile. Dacă tragem linie, putem spune fără teama de a greși că acest vot negativ al Austriei ne afectează din toate punctele de vedere. A fost un vot politic și cred că România ar trebui să acționeze cu aceeași monedă”, a concluzionat Beniamin Lucescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei peste 250 de transportatori de mărfuri din județ încep să boicoteze firmele austriece.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cei peste 250 de transportatori de mărfuri din județ încep să boicoteze firmele austriece4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei