Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 287 (8204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Măsuri imediate

Cazare pentru 28 de familii și ajutoare financiare pentru toți cei afectați de explozia blocului din Burdujeni, oferite de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teribilul incident petrecut luni dimineață, când o explozie puternică a afectat două scări de bloc, în cartierul sucevean Burdujeni, a impus luarea unor măsuri rapide, mai ales că zeci de familii au rămas „în stradă”.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent în scurt timp la locul unde s-a petrecut evenimentul -  str. Rarăului nr.4, blocul nr. 139 (sunt afectate scările D și E), a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Suceava, fiind stabilite o serie de măsuri concrete:

În primul rând, va fi asigurată cazarea celor 28 de familii de la cele 2 scări afectate - 16  în apartamentele libere ale primăriei și 12 în spații închiriate (în apartamente libere din oraș scoase la închiriere sau la hotelurile din zonă).

„De asemenea, s-a decis să acordăm ajutoare financiare de urgență persoanelor evacuate sinistrate, pentru nevoi curente (hrană, îmbrăcăminte), dar și acordarea de ajutoare financiare de urgență proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate, care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane. Vor fi acordate ajutoare financiare de urgență inclusiv pentru repararea autoturismelor avariate, a geamurilor sparte sau a cupolelor îndoite în urma exploziei de la blocul respectiv”, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat că municipalitatea va asigura și costurile cu utilitățile la apartamentele primăriei și la locuințele închiriate, puse la dispoziția celor afectați de explozie.

La fața locului au fost echipe mixte de la Primărie, de la Poliția Locală, Serviciul Protecție Civilă și Direcția de Asistență Socială, care inventariază pagubele și discută despre varianta cazării cu cetățenii afectați.
Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost validată, conform legii, și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
„Așteptăm publicarea ei, după care voi convoca Consiliul Local al Municipiului Suceava într-o ședință de îndată pentru a aproba cele stabilite în Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Suntem alături de cetățenii care au avut de suferit din cauza acestei explozii.
Vrem să le oferim condiții de normalitate privind cazarea și viața de zi cu zi în perioada următoare! Doamne ajută!”, a adăugat edilul sucevean.

Explozia care s-a produs luni dimineață, la ora 4.00, la un bloc de pe strada Rarău din cartierul Burdujeni a fost declanșată în momentul în care proprietarului apartamentului nr. 8 din blocul respectiv a aprins lumina, pe fondul unei scurgeri de gaz metan de la instalația din apartament.

Explozia a afectat structura de rezistență a clădirii, astfel că oamenii nu mai pot locui în apartamentele din cele două scări de bloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazare pentru 28 de familii și ajutoare financiare pentru toți cei afectați de explozia blocului din Burdujeni, oferite de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cazare pentru 28 de familii și ajutoare financiare pentru toți cei afectați de explozia blocului din Burdujeni, oferite de Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei