Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 287 (8204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concluzii anchetă

Explozia din Burdujeni a fost declanșată în momentul în care proprietarul unui apartament a aprins lumina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Explozia din Burdujeni a fost declanșată când Gheorghe Bucevschi, proprietarul apartamentului, a aprins lumina, pe fondul unei scăpări de gaz. Explozia care s-a produs luni dimineață, la ora 4.00, a fost una extrem de violentă și l-a aruncat afară din imobil pe proprietar. Șeful Inspectoratului pentru Sutuații de Urgență „Bucovina” Suceava, col. Costică Ghiață, a declarat că în urma investigațiilor efectuate de o comisie mixtă, referitoare la cauza incendiului, s-a concluzionat că explozia s-a produs în dormitorul apartamentului menționat, în care exista o acumulare de gaz. Potrivit șefului ISU Suceava, centrala termică și aragazul erau amplasate în balcon și fie au fost exploatate necorespunzător, fie au avut defecțiuni care ar fi dus la scurgeri de gaz. Cercetările ulterioare vor stabili astfel de detalii.

Colonelul Ghiață a mai spus că explozia a fost extrem de puternică și a fost afectată structura de rezistență a clădirii, astfel că oamenii nu mai pot locui în apartamentele din cele două scări de bloc.

Pentru persoanele evacuate din cele 24 de apartamente Primăria Suceava va pune la dispoziție 16 locuințe și există posibilitatea de a se închiria și camere la hotel, dacă va fi necesar, a declarat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan. De asemenea, administrația locală va oferi ajutoare de urgență pentru toate familiile afectate, atât din cele două scări de bloc, cât și din împrejurimi. Potrivit șefului ISU, în jurul blocului explozia a produs efecte pe o rază de 20 de metri. Au mai fost afectate o centrală termică și o clădire de locuit, precum și 22 de autoturisme care erau parcate în apropiere.

”Intenționăm să deschidem un cont de donații pentru cele 26 de familii care trec printr-un moment extrem de dificil, iar cu ajutorul colegilor de la ISU Suceava, dacă cineva consideră că poate ajuta cu alimente și îmbrăcăminte vom pune la dispoziție elementele logistice necesare”, a mai anunțat prefectul de Suceava.

Mai trebuie spus că instalația de gaz și centrala din apartamentul unde a avut loc explozia au fost verificate ultima dată în 2019, și potrivit legislației trebuiau reverificate anul trecut, ceea ce nu s-a întâmplat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozia din Burdujeni a fost declanșată în momentul în care proprietarul unui apartament a aprins lumina.
 Vizualizări articol: 3250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Explozia din Burdujeni a fost declanșată în momentul în care proprietarul unui apartament a aprins lumina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei