Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre șocante

Polițiștii suceveni au intervenit la peste 2.300 de sesizări privind violențe în familie, în zece luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte importantă din activitatea operativă a polițiștilor suceveni se îndreaptă, din păcate, spre răspunderea la apelurile la 112 privind cazuri de violență în familie, mare parte din ele confirmate ulterior, chiar dacă nu întotdeauna este vorba de violențe grave. Mai mult decât elocventă în acest sens este statistica ce privește primele zece luni ale acestui an când polițiștii suceveni au intervenit la 2.319 cazuri de violență în familie. Din acest total de sesizări la 112, în aproximativ 220 de cazuri au fost emise ordine de protecție provizorii pe o perioadă de 5 zile, atât cât are dreptul poliția să emită.   

”În mai mult de jumătate din cazuri, 130 de situații, polițiștii au dispus evacuarea temporară a agresorului, indiferent dacă acesta era sau nu proprietarul locuinței comune. Ordinul de protecție provizoriu poate fi emis direct de polițist, având un caracter executoriu, fără termen și fără somație și o valabilitate de cinci zile. În această perioadă, victima poate solicita instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție care poate avea o durată de până la șase luni”, a arătat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Polițiștii se confruntă extrem de des cu situațiile în care deschid dosar penal pentru infracțiuni comise în familie. Cel mai adesea este vorba de infracțiunea de loviri sau alte violențe (1.076 dosare), amenințări (169) și abandon de familie (206 dosare penale).

Aceste date au fost analizate și făcute publice în condițiile în care, pe 25 noiembrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor.

Cele mai multe violențe în familie sunt comise de soți sau concubini asupra femeilor, însă sunt destul de frecvente și violențele copiilor asupra părinților ori viceversa, agresiuni între frați și, mai rar, au apărut și violențe ale femeilor asupra bărbaților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii suceveni au intervenit la peste 2.300 de sesizări privind violențe în familie, în zece luni.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii suceveni au intervenit la peste 2.300 de sesizări privind violențe în familie, în zece luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei