Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

Manifestări cultural-artistice şi comemorative, în decembrie, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 1-31 decembrie 2022, Primăria Municipiului Fălticeni organizează manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, activităţi dedicate Crăciunului şi Anului Nou, competiţii sportive.

Pe 1 Decembrie, ora 12,00, la Altarul Eroilor, str. Republicii nr.13 (lângă primărie), vor avea loc un ceremonial religios, depuneri de coroane de flori și defilarea cadrelor militare de la Școala de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Detașamentul pentru Situații de Urgență Fălticeni.

Joi, 15 decembrie, de la ora 15,00, va avea loc ediţia a V-a a Galei de Excelenţă, eveniment anual dedicat fălticenenilor cu rezultate deosebite în domeniile lor de activitate, celor care sprijină comunitatea şi celor care contribuie la promovarea acestei localităţi pe plan intern şi extern. Tot pe 15 decembrie, de la ora 18,00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Fălticeni, în parteneriat cu Muzikin și Primăria Municipiului Fălticeni, organizează un recital de vioară și pian coordonat de profesorii Lavinia Moș și Ștefana Mihai, spectacol care are ca invitat special pe Paula Hriscu.

Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 10,00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura a X-a ediţie a Concursului „Christmas Dance”, competiție la care vor participa aproximativ 300 de elevi şi preşcolari din municipiul Fălticeni. În aceeași zi, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” și în sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” se va desfăşura ediţia a XIV-a a concursului „Cupa Iernii” la tenis de masă, un turneu de Categoria A la care vor participa aproximativ 200 de practicanți ai sportului cu mingea de celuloid din întreaga țară. Competiţia este organizată de ACS „Şomuz” Fălticeni, în parteneriat cu Primăria şi Consiliului Local Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava.

Pe 18 decembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” se va desfăşura ediţia a IX-a a „Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de ACS „Nada Florilor” Fălticeni cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni. Vor participa 60 de copii care practică acest sport și care vor concura la cinci niveluri de joc.

În perioada 19-22 decembrie, la sediul Primăriei Fălticeni, preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiu vor prezenta obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.

Joi, 22 decembrie, începând cu ora 12,00, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei”, situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi, şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni.

În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, la ora 15,00, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copiii din Fălticeni, în faţa primăriei.

Pe 27 decembrie, în intersecţia străzii Republicii cu Bulevardul Revoluţiei se va desfăşura Festivalul concurs de cântece, datini şi obiceiuri de Crăciun „Sfântă-i brazda plugului”, manifestare ajunsă la a XXX-a ediție și la care vor participa formaţii din judeţul Suceava şi din judeţele învecinate.

Pe 31 decembrie, între orele 9,00-15,00, la Primăria Municipiului Fălticeni vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe, iar la trecerea dintre ani, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un foc de artificii.

 

Agenda manifestărilor include evenimente tradiţionale

Primarul Gheorghe Cătălin Coman ne-a spus: „Agenda manifestărilor pentru luna decembrie 2022 cuprinde evenimente devenite deja tradiţie în localitatea noastră, dar şi competiţii sportive. Ziua Naţională a României şi comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989 sunt evenimente cu semnificaţii deosebite pentru poporul român, care trebuie marcate şi în municipiul Fălticeni și pe care le sărbătorim la grupul statuar <Altarul Eroilor>. În ultimii ani au devenit tradiţionale două concursuri sportive, unul de tenis de masă, dedicat tinerilor şi adulţilor, înscris în calendarul Circuitului Naţional Amatur, şi un concurs de tenis de câmp dedicat copiilor. Anul acesta organizăm ediţia a X-a a concursului de dans <Christmas Dance>, pentru copiii din municipiul Fălticeni şi de la şcolile din zonă. Pentru a păstra tradiţia, la ediţia a V-a a Galei de Excelenţă vor fi premiați sportivii care practică volei, nataţie, canotaj, atletism, tenis de câmp, box, sportivi care anul acesta au avut performanţe deosebite, completând palmaresul cluburilor de la care provin cu noi medalii. Ne dorim ca în cadrul galei să invităm şi Cetăţeni de Onoare ai municipiului Fălticeni, care pot fi un exemplu pentru tânăra generaţie.

Primirea colindătorilor şi urătorilor la primărie este o tradiţie de peste 30 de ani pe care o reluăm după doi ani în care a fost suspendată din cauza restricțiilor impuse de pandemie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări cultural-artistice şi comemorative, în decembrie, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Manifestări cultural-artistice şi comemorative, în decembrie, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei