Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

23 de focuri de armă au fost trase în Suceava pentru oprirea unui șofer cu alcoolemie de 2 la mie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un șofer aflat sub influența alcoolului, care conducea o Dacie Logan, a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliție, sâmbătă dimineață, puțin după ora 5.00, fiind urmărit de la Șcheia până la Suceava, unde polițiștii au reușit să-l blocheze, însă individul a tamponat ușor o autospecială și a accelerat brusc.

Pe Calea Obcinilor, în zona OMV, polițiștii au fost nevoiți să tragă 23 de focuri de armă, în special în pneurile mașinii, pentru ca fugarul să poată fi în cele din urmă oprit, scos din mașină și încătușat.

 

Greu de oprit. A tamponat ușor și o mașină de poliție 

În jurul orei 5.20 dimineață, un echipaj de poliție de la Secția 9 Șcheia și Poliția municipiului Suceava a avut date că un bărbat conduce băut o Dacia Logan pe raza comunei Șcheia. 

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a mărit viteza de deplasare, gonind pe mai multe străzi din comuna Scheia, după care a ajuns în municipiul Suceava, pe Calea Obcinilor.

Ajuns în intersecția cu bulevardul principal al orașului, zona OMV, șoferul, pe urmele căruia erau deja mai multe echipaje de poliție, a oprit, a întors, a încercat să schimbe direcția, lovind ușor și o mașină de poliție. Polițiștii au fost nevoiți să tragă foc după foc în pneurile mașinii pentru a nu-l scăpa pe șoferul pericol public. Oamenii care locuiesc în zonă s-au trezit panicați de rafala de focuri care s-a auzit.  

”Conducătorul auto a efectuat o manevră de mers cu spatele și a pornit din nou în viteză, moment în care cei doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând în anvelopele autoturismului, fără să se pună în pericol viața sau integritatea altor persoane sau bunuri”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascații Poliției) a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

 

Bărbatul de la volan nu are profilul unui teribilist, dar...

Bărbatul a fost încătușat și s-a stabilit ulterior că este vorba de Bogdan Ioan Bodor, în vârstă de 51 de ani, din Șcheia. Nici vorbă așadar de vreun tânăr teribilist.

Bărbatul are permis de conducere valabil, iar aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,91 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

Individul a fost condus la Spitalul Județean, pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au luat măsuri imediat pentru a obține, la dosar, rezultatul probelor biologice de sânge.

”Având în vedere natura evenimentului și pericolul public asociat, polițiștii au depus toate diligențele necesare urgentării activităților de cercetare penală, în aceeași zi reușindu-se obținerea buletinului de analiză toxicologică care a evidențiat faptul că șoferul avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 la mie.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea autoturismului condus de către șoferul de 51 de ani, acesta fiind ridicat și introdus în parcul cu auto confiscate aparținând IPJ Suceava.

Suspectul a fost audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale, iar ulterior s-a dispus reținerea sa în arest pentru 24 de ore”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Bărbatul de 51 de ani este pus sub acuzare pentru două infracțiuni, conducere sub influența alcoolului și distrugere.

Pe parcursul urmăririi, șoferul a fost înregistrat în timp ce efectua numeroase manevre neregulamentare, astfel că este posibil ca în câteva zile, după completarea probatoriului, pe numele său să fie întocmite și o mulțime de procese-verbale cu amenzi mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 de focuri de armă au fost trase în Suceava pentru oprirea unui șofer cu alcoolemie de 2 la mie.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23 de focuri de armă au fost trase în Suceava pentru oprirea unui șofer cu alcoolemie de 2 la mie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei