Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ciocnirea civilizațiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte greu de privit Argentina. Dincolo de clișeul cu ”toate mingile la Messi”, care nici măcar nu e așa, el având mai puține atingeri decât la echipele de club, l-am văzut pe acesta jucând la națională rolul pe care îl are Verratti la PSG. Evident, fără a avea în față jucători de aceeași calitate. Nu poți mânca prăjitura și s-o mai ai și în frigider! Iar când a reușit un un-doi cu Mac Allister și a scăpat spre careu, nu spre poartă, a fost grabnic faultat. Niciun avantaj, căci Messi nici măcar nu se concentrează bine, e prea tensionat, acest lucru fiind vizibil la loviturile libere, pe care le lovește cu prea multă dorință. Dar selecționerul argentinian a fost salvat de momentul ăla în care Messi a fost găsit într-o zonă limită pentru finalizare, preluare perfectă pentru criza perpetuă de timp și spațiu, și șut. Norocul lui și al tuturor argentinienilor că șutul ăla s-a dus exact unde trebuie. Ziceam de selecționerul Scaloni, nici acum acesta n-a considerat că jocul echipei sale ar avea nevoie de creativitatea lui Dybala. Bine că l-a băgat măcar pe junele Enzo Fernandez, cel mai bine cotat jucător din campionatul Portugaliei, iar acesta a pus la adăpost victoria cu Mexicul, dar și golaverajul care poate fi esențial pentru calificare. Nu știu cum va face față apărarea Argentinei în fața lui Lewandowski și a ciracilor săi, a căror talie nu e comparabilă cu a niciunui adversar, cu excepția portarului Martinez. Egalul care ar conveni Poloniei nu îi conferă prea multă liniște Argentinei, în cazul în care Arabia Saudită își ia soarta în mâini.

Și în alte grupe s-au complicat lucrurile, aș pune în capul listei faptul că SUA și Iran se vor înfrunta cu calificarea pe masă! Mă gândesc că o victorie a Iranului ar avea puterea de a scoate lumea în stradă, ar cădea regimul, deci poate că la Casa Albă se țin pumnii pentru arabi... Lăsând gluma la o parte, chiar va fi un meci pe cinste, ciocnirea civilizațiilor. Canadienii sunt deja eliminați după ce cu Croația au fost tari doar în declarații, însă croații mai au de tras pentru calificare, trebuie să reziste în fața unor belgieni gripați, pe model argentinian, doar că De Bruyne n-a găsit breșa, ca Messi. În fine, în cazul în care Germania va fi învins aseară Spania, atunci toate echipele din grupa E ar avea 3 puncte înainte de ultima etapă! Teoretic ar fi frumos, dar ”greucenii” europeni s-ar mobiliza și ar înăbuși orice tentativă de surpriză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocnirea civilizațiilor.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ciocnirea civilizațiilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei