Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 247 (8164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă

Sucevenii, îndemnați să ducă câinii la adăpost, în loc să-i abandoneze pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema câinilor vagabonzi rămâne în continuare una foarte actuală, chiar de există de zeci de ani, în condițiile în care deși anual sunt capturați și duși la adăpost sute de câini, de pe străzile municipiului reședință de județ, alții continuă să apară și să formeze haite care cutreieră prin cartiere.

La fel ca și în alți ani, problema se acutizează pe timpul iernii, când mulți nu îi mai țin pe lângă gospodării pentru că necesită mai multă hrană, dar și pentru că o parte dintre cei aciuați pe lângă stâne nu mai sunt necesari și sunt „făcuți orășeni”.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus miercuri că problema câinilor fără stăpân este mereu în atenția municipalității și că se iau toate măsurile pentru ca cei care ajung pe străzi să fie duși la adăpost, iar de acolo să fie trimiși la adopții, peste hotare, doar că problema nu e doar la nivel local, iar aici ajung animale abandonate din foarte multe alte localități.

„Fără să exagerez, ducem o luptă zi și noapte. Ieri am discutat în operativă un sfert de oră acest subiect. Se fac eforturi. Fac un apel la cei care vin să abandoneze câinii pe străzi, să-i ducă mai bine la adăpost. Nu-i ceartă nimeni, nu-i amendează nimeni, nu le cere buletinul...”, a spus Ion Lungu.

Edilul municipiului afirmă că mai este loc în adăpostul din lunca Sucevei, iar dacă nu va mai fi, se va lua în calcul și o extindere a acestuia.

„Responsabili din Direcția de Ecologizare și cei de la Poliția Locală spun că sunt haite de câini care arată diferit de la zi la zi. Este clar că mai sunt aduși acești câini. O poveste pe care nu o cred e că ar fi aduși din Ucraina. Deja intrăm în alte basme. Dar e clar că se întâmplă ceva. Suceava este singura localitate cu adăpost de câini. Mă sună mereu primari din județ ca să le primesc câinii la adăpost... Dacă am putea să-i gestionăm pe ai noștri, unde să mai și primim...”, a adăugat Ion Lungu, care a precizat că adăpostul de animale din lunca Sucevei este gestionat de ani de zile, foarte bine, de către asociația Pro Animals Tina, care a reușit și anul acesta să trimită spre adopție, în special în Germania, peste 400 de câini fără stăpân.

Aglomerarea adăpostului din lunca Sucevei, din cauza numărului mare de animale abandonate, face mai dificilă și gestionarea acestuia, de la operațiunile de îngrijire veterinară și întreținere/curățenie, până la asigurarea necesarului de hrană, fiind nevoie de mult mai multă, mai ales în sezonul rece, când scad temperaturile și trebuie suplimentate porțiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, îndemnați să ducă câinii la adăpost, în loc să-i abandoneze pe străzi.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii, îndemnați să ducă câinii la adăpost, în loc să-i abandoneze pe străzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei