Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 247 (8164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Cadariu anunță că a fost adoptat Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat că Guvernul României a adoptat, miercuri, Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism, dar și criteriile de eligibilitate a proiectelor de investiții în acest domeniu. „Calitate, nu cantitate! Acest principiu a stat la baza actualizării cadrului legislativ pentru investițiile în turism. Așa cum ne-am asumat prin programul de guvernare,  cele două obiective prioritare sunt dezvoltarea turismului balnear și balneoclimatic, precum și a domeniului schiabil. Fondurile publice vor merge doar acolo unde există proiecte bine fundamentate, cu viziune și abordare îndreptate spre excelență! Nu trebuie să uităm că natura și intensitatea fluxurilor de turiști, precum și cheltuielile acestora sunt direct determinate de gradul de dezvoltare și de disponibilitatea infrastructurii turistice. Mai mult, depășind sfera beneficiilor directe aduse turismului românesc, efectele acestor investiții se vor reflecta în sens pozitiv și asupra populației din zonele de implementare”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu. El a arătat că pentru stațiunile balneare și balneoclimatice atestate, vor fi finanțate lucrările de construire/ reabilitare/ modernizare/ extindere a bazelor de tratament, traseele marcate pentru cură de teren, aleile de promenadă, buvete, precum și achiziția de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice procedurilor balneare și amenajare în scop turistic a lacurilor naturale cu proprietăți terapeutice. În cazul localităților cu factori naturali terapeutici, dar care nu sunt atestate drept stațiuni, vor fi alocate în premieră fonduri pentru construirea bazelor de tratament cu dotări specifice.

 

Domeniile schiabile se vor finanța în ansamblu

Constantin-Daniel Cadariu a arătat că pentru domeniile schiabile, acestea se vor finanța în ansamblu. „Concret, vor fi acordate sume de la bugetul de stat pentru construirea/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea domeniilor schiabile, respectiv pârtii de schi/ școală/ trasee de legătură, instalație de transport pe cablu, bandă transportoare pentru pârtii școală, tubbing, instalație de iluminat nocturn, instalație de zăpadă artificială, utilaj de bătut zăpada, clădire administrativă, parcare, pârtie/ pistă săniuș, drum acces, post de prim ajutor, amenajare/ reabilitare patinoar, dar și pentru infrastructura pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară, conexă domeniilor schiabile”, a precizat Cadariu. El a mai spus că reforma investițiilor necesită și o documentare amănunțită a zonelor care au cu adevărat potențial turistic, în special pe componenta prioritară, respectiv domenii schiabile. 

Ministrul Antreprenoriatului și turismului a adăugat că în acest sens va fi demarat un studiu de cercetare, astfel încât să fie identificate locurile care prezintă cele mai favorabile condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă. „Între timp, vom aloca sume pentru contractele de finanțare aflate în derulare, dar și pentru proiectele deja depuse la minister pe Masterplanul inițial de investiții în turism, dacă acestea vor îndeplini criteriile de eligibilitate impuse de cadrul legislativ înainte de prezentele modificări”, a completat Constantin-Daniel Cadariu.

El a mai precizat că beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, inclusiv consiliul județean în cazul în care obiectivele de investiții sunt realizate pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unităților administrativ – teritoriale județene ori în administrarea acestora, precum şi unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociaților de dezvoltare intercomunitară, constituite conform legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu anunță că a fost adoptat Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu anunță că a fost adoptat Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor în turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei