Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 247 (8164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lemnul descărcat miercuri în curtea Postului de Poliție Arbore a fost confiscat, neavând proveniență legală

Joi, 20 Octombrie 2022 (14:21:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Camionul cu lemne intrat miercuri în curtea Postului de Poliție Arbore, unde lemnul de fag pentru foc a fost descărcat, nu avea proveniență legală. Sesizarea activiștilor de mediu s-a confirmat și oficial, neexistând proveniență legală pentru materialul lemnos.

Prin urmare, cantitatea de aproape 6 mc lemn fag a fost confiscată. Lemnul are o valoare de circa 1.000 de lei, iar bărbatul care a făcut transportul, și care este din Voitinel, a încasat o amendă de 4.000 de lei.

În sediul Postului de poliție Arbore este și locuința de serviciu a șefului de post din Arbore, agentul principal șef Ilie Gheorghiu.

Șeful de post nu era acasă astfel că susține acum că nu știa că transportul de lemn care era pentru locuința sa nu era legal.

Totul a plecat de la activistul Daniel Prutean, care a observat camionul în trafic și, verificând în aplicația SUMAL, a constatat că nu este generat cod de transport legal. Surpriza cea mare a venit când mașina a intrat în curtea Postului de Poliție Arbore. Porțile erau deja deschise, semn că transportul de lemn era așteptat.

”Eram pe drumul principal, spre Iaslovăț, și am văzut acel camion ieșind de pe un drum secundar. Am mers în spatele lui, am făcut verificări și am văzut că nu deține aviz. Apoi, ce să văd, porțile erau deschise la Poliția Arbore pentru acel camion, care, după cum se vede, a intrat în curtea poliției. Lemnul a fost descărcat foarte repede și tot repede lemnul a fost tăiat.

E lemn fără aviz, e josnic ce se întâmplă, noi cerem sprijinul autorităților când semnalăm un transport ilegal și chiar ei, polițiștii, să primească lemnul ilegal în curtea instituției?” a declarat Mihai Prutean, care l-a sesizat în scurt timp pe mai cunoscutul coleg activistul de mediu Daniel Bodnar.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis oficial că nu se pune problema ca lemnul să fi fost comandat pentru postul de poliție

IPJ Suceava precizează ca prin Serviciul Logistic au fost alocate toate cantitățile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens.

Dacă față de cel care a făcut transportul de lemn s-au luat deja măsurile contravenționale amintite mai sus, șeful de post va fi cercetat disciplinar prin Biroul de Control Intern al Poliției Județene. Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a se stabili dacă în sarcina polițistului este vorba de comiterea vreunei fapte penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lemnul descărcat miercuri în curtea Postului de Poliție Arbore a fost confiscat, neavând proveniență legală.
 Vizualizări articol: 2445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lemnul descărcat miercuri în curtea Postului de Poliție Arbore a fost confiscat, neavând proveniență legală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei