Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 247 (8164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De miercuri

A început furnizarea căldurii în municipiul Suceava. Încălzirea unui apartament cu două camere va costa lunar în jur de 250 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea căldurii în sistem centralizat în municipiul Suceava a început, oficial, de miercuri, 19 octombrie a.c.. Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferință de presă, că și în acest an locuitorii municipiului Suceava vor plăti cel mai scăzut preț din țară la gigacalorie, de 240 de lei. Cu cifrele pe masă, Lungu i-a contrazis pe primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, și pe city managerul municipiului Iași, Petru Movilă, care au declarat că în orașele lor este cel mai mic preț la gigacalorie. „Vreau să-l contrazic pe dl Nicușor Dan, care a afirmat cu tărie că suma de 350 de lei, pe care o plătesc bucureștenii, este cea mai mică din țară. Îi spun domnului primar general că la Suceava se plătește 240 de lei. Avem cel mai mic preț la gardul centralei și cel mai mic preț al gigacaloriei pe total, chiar dacă gigacaloria s-a scumpit cu 24%. Noi avem 511 lei/ gigacalorie, iar următorul preț este de 581 de lei. Bucureștiul are 980 de lei prețul la gigacalorie”, a declarat Lungu. De asemenea, în municipiul Iași prețul este, potrivit primarului de Suceava, 253 de lei/ gigacalorie, în mod evident mai mare decât 240 de lei, cât este la Suceava.

Miercuri, primarul Ion Lungu a anunțat și costul mediu al încălzirii locuințelor racordate la sistemul centralizat. Astfel, încălzirea unui apartament cu o cameră va costa, în medie, 140 de lei lunar, a unui apartament cu două camere - 250 de lei/ lună, a unui apartament cu 3 camere- 320 de lei/ lună, iar pentru un apartament cu 4 camere sucevenii vor plăti încălzirea în medie 406 lei/ lună.

În Suceava, din cele 39.000 de apartamente, 15.441 sunt racordate la sistemul centralizat, adică 40%.  Primarul și-a exprimat speranța că după ce sistemul de distribuție a energiei termice va fi în totalitate reabilitat, tot mai mulți locuitori din oraș vor opta pentru încălzirea în sistem centralizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început furnizarea căldurii în municipiul Suceava. Încălzirea unui apartament cu două camere va costa lunar în jur de 250 de lei.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A început furnizarea căldurii în municipiul Suceava. Încălzirea unui apartament cu două camere va costa lunar în jur de 250 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei