Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 247 (8164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Prevenție

Elevii Clubului Copiilor Fălticeni au învățat despre prevenirea traficului de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Eliberare - Centrul Suceava (asociație pentru prevenirea traficului de persoane) a desfășurat marți, 18 octombrie, de Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, o activitate cu scop educativ și preventiv la Clubul Copiilor Fălticeni.

 Prezenți la instituția de învățământ nonformal, alături de copii, profesori și directorul prof. dr. Marcel Porof, au fost reprezentanții asociației, Liliana Orza și Vlad Florin Tudosă, care au prezentat mai multe statistici și materiale video legate de fenomenul traficului de persoane.

Aceștia au ținut să precizeze că „există mai multe persoane ținute în sclavie azi decât în orice altă perioadă a istoriei, iar traficul de persoane nu cunoaște granițe și nu ține cont de naționalitate, sex, etnie sau vârstă. De Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane atragem atenția că în ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii ajung să fie abuzați și exploatați de <prieteni> de pe internet în care au avut încredere. Este rolul nostru, al întregii comunități, să îi ținem în siguranță”.

La rândul lor, copiii au adresat întrebări și au identificat cauze ale traficului de persoane. Printre acestea au fost menționate lipsa comunicării cu părinții, profesorii, încrederea excesivă în așa-zișii prieteni, lipsurile materiale, dezvoltarea și investirea unor sentimente în oameni care apoi se folosesc de persoanele în cauză.

Au participat copii din ciclul gimnazial și liceal de la cercurile de Jurnalism (coordonator prof. Daniela Pavel), Cultură și civilizație românească (coordonator prof. Viorica Bența), muzică populară (coordonator prof. Lenuța Rusu), Protecția mediului (coordonator Daniela Pascariu), Foto-cineclub (coordonator prof. Mihaela Buculei).

Asociația Eliberare - Centrul Suceava și Clubul Copiilor Fălticeni vor mai desfășura și alte activități în baza unui parteneriat. În premieră a fost difuzat și clipul Recunoaște semnele exploatării online a fetelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Clubului Copiilor Fălticeni au învățat despre prevenirea traficului de persoane.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Clubului Copiilor Fălticeni au învățat despre prevenirea traficului de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei