Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 218 (8135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur anunță că în octombrie vor începe procedurile pentru licitația la varianta de ocolire Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cursul zilei de joi, în cadrul unei discuții cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost informat, în calitate de titular al investiției, că a fost emis avizul pentru Analiza Multicriterială 1 pentru Varianta Ocolitoare Gura Humorului. Gheorghe Flutur a spus că, în aceste condiții, luna viitoare va avea o dezbatere publică pe marginea acestui proiect și vor începe procedurile pentru licitația de execuție.

„Este important că s-a trecut de cea mai importantă etapă și putem spune că suntem destul de avansați cu realizarea primului tronson al Autostrăzii Nordului, centura Gura Humorului fiind parte din autostrada A 14”, a precizat Flutur. El a arătat că CNAIR a avizat proiectul pentru centura Gura Humorului, fiind luate în calcul inițial trei variante, iar în urma AMC 1 au rămas două variante.

Astfel, prima variantă, marcată cu galben, cu o lungime de 10,078 de kilometri, se desprinde din drumul de mare viteză Baia Mare - Suceava, pe raza localității Frasin, care va fi și punct de început al variantei de ocolire Gura Humorului, unde este prevăzut un nod de urcare din drumul național 17. Potrivit șefului administrației județene, în continuare se traversează cu un pod de aproximativ 280 metri râul Moldova, se intersectează cu drumul județean 177D, râul Moldova și Humor, pe care le supratraversează printr-un viaduct de aproximativ 5.120 metri ajungând până în zona de sud, în proximitatea gropii de gunoi sigilată a orașului Gura Humorului. „O ultimă supratraversare se va realiza pe raza localității Păltinoasa, peste drumul județean 177C, unde este prevăzut un pasaj de 40 metri. Traseul se finalizează și se conexează la traseul stabilit prin proiectul drumului de mare viteză Baia Mare - Suceava, unde pe raza comunei Păltinoasa se va realiza un nod rutier care se va descărca în sensul giratoriu existent aflat la intersecția dintre DN 17 și DN 2E.

Traseul trece pe lângă aria protejată Piatra Pinului, iar nodul de la capătul traseului intersectează aria naturală Râul Moldova între Păltinoasa și Ruși.

Datorită restricțiilor avute în zona ariei protejate, pe această zonă viteza de proiectare se va reduce la 80 km/h pe aproximativ 1,5 km”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că a doua variantă luată în calcul, marcată cu roșu, cu o lungime de 8,281 km, începe la fel ca prima, dar va traversa drumul național 17 și calea ferată prin intermediul unui viaduct de aproximativ 200 metri, unde este prevăzut un nod rutier. Ulterior va urmări traseul primei variante, fiind prevăzut un viaduct peste DJ 177D, peste râul Moldova și râul Humor de aproximativ 5/120 m, până în proximitatea kilometrului 6+500, unde acesta face o buclă spre nord, ocolind pe la sud groapa de gunoi a orașului, și supratraversează cu un pasaj de 40 m DJ 177 C. În zona kilometrului 9+400 se va realiza un nod rutier care va asigura coborârea, respectiv urcarea pe varianta de ocolire, asigurând toate relațiile de mers.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că traseul propus nu afectează zone naturale protejate, cele mai apropiate arii fiind aria protejată Piatra Pinului și aria naturală Râul Moldova între Păltinoasa și Ruși.

El a mai spus că în ambele variante, pe coridorul viitoarei șosele de centură nu se află terenuri contaminate și nici clădiri care necesită demolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că în octombrie vor începe procedurile pentru licitația la varianta de ocolire Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță că în octombrie vor începe procedurile pentru licitația la varianta de ocolire Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei