Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 218 (8135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

„Bunicii de împrumut” și copiii nevoiași din Câmpulung Moldovenesc, ajutați cu hrană și medicamente de Asociaţia „Licuricii fericiţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Bunicii de împrumut” și copiii nevoiași din Câmpulung Moldovenesc continuă să fie ajutați cu hrană și medicamente de Asociaţia „Licuricii fericiţi”, nu doar sâmbăta, prin proiectul „Prânzul de sâmbătă”, ci în fiecare zi în care aceștia se află în dificultate.

Voluntarii se străduiesc să ajungă la bătrânii și copiii care au nevoie de ajutor cu hrană caldă, medicamente și alte provizii, și fac aceste lucruri pentru că „Și ei sunt ai noștri!”.

„Licuricii fericiţi” pot face minuni, pot readuce zâmbetul pe fața unui copil, pot șterge lacrimile de pe obrajii bătrânilor, pot să le asculte poveștile și să-i încurajeze, pot să-i hrănească și să le oblojească rănile trupești, dar mai ales cele sufletești, dar nu o pot face singuri.

Nu pot să hrănească câteva zeci de guri în fiecare zi, așa că fac mereu apel la bunăvoința comunității, la bunătatea oamenilor care înțeleg suferința prin care trec oamenii bătrâni, neputincioși, dar și copiii care provin din familii nevoiașe. Reușesc sâmbătă de sâmbătă să meargă acasă la bătrâni pentru a le duce hrana caldă, dar și câteva alimente pe care să le folosească în săptămâna următoare. Nu este ușor, dar voluntarii asociației câmpulungene nu disperă niciodată. Au încredere în oameni, au încredere în binele făcut în folosul oamenilor.

„Acestea nu ar putea fi posibile fără ajutorul oamenilor. Vă mulțumim din suflet, oameni buni, pentru că ne ajutați să ajutăm!”, transmit voluntarii.

 

Grija pentru cei singuri și bolnavi

În fiecare sâmbătă, voluntarii asociației le dau binețe „bunicilor de împrumut”, cum îi numește pe vârstnici învățătoarea Nicoleta Bogoș, președinta Asociației „Licuricii fericiţi”, cea care a creat asociaţia „donatorilor de zâmbete, de lumină şi de visuri împlinite”.  

„Licuricii” le duc acasă mâncare gătită, le cumpără medicamente, le lasă și alimente de rezervă, îi înveselesc cu o floare, dar cel mai important, îi îmbrățișează și le transmit un gând bun, de încurajare, de iubire, pentru a le îndepărta, preț de câteva minute, singurătatea.

„Le ducem bunicilor și copiilor care nu au posibilități toate aceste daruri pe care le-am adunat de la voi, toți cei care ne ajutați să avem grijă de dumnealor. Noi ne străduim să le fie bine și să-i țină încă Dumnezeu printre noi. Mulți dintre ei au nevoie să-i vizităm mai des, dacă se poate și zilnic. Au nevoie să fie duși la medic, la spital, au nevoie de îngrijire mai atentă. Ne întristează să-i găsim triști și este o așa mare bucurie și o binecuvântare să-i găsim bine, să le mai mângâiem o dată mâinile muncite, să ne petreacă cu ochii senini și umeziți de lacrimile recunoștinței”, ne-a spus Nicoleta Bogoș.

 

„Binele ne face bine!”, „Nu doare să fii bun!”

„Să-i poftim cu noi la masă”, este îndemnul Nicoletei Bogoș. Este greu, o să spuneți, dar nu este așa greu să le asigurăm un prânz, să luăm legătura cu „Licuricii fericiți” și să le trimitem prin ei alimente sau să le achităm un prânz, o masă caldă. „Binele ne face bine!”, „Nu doare să fii bun!”, sunt doar câteva dintre mesajele cu care Nicoleta Bogoș a reușit să adune în jurul ei și al asociației oameni de calitate care fac bine, fără să aștepte nimic la schimb, ajută fără să fie lăudați, dăruiesc pentru că știu că „bunicii de împrumut” și copiii nevoiași din Câmpulung Moldovenesc au nevoie de ajutor.

,,Fătuca mea dragă, de când te aștept... m-am trezit de dimineaţă și ți-am cules păltinele proaspete, să mănânci pe drum, că tare firavă mai ești!”, i-a spus Nicoletei bunica Teodora. „Un scârțâit de poartă ca un cântec vechi, cărarea pe sub via încărcată cu amintiri, mâinile muncite cu care mă îmbrățișează strâns, de fiecare dată, și o iubire infinită, cu promisiunea că ne vom revedea și în ziua următoare... asta e fericirea pură!”, se destăinuie „dăscălița”.

 

„Prânzul de sâmbătă”, poveste fără sfârșit

Sunt peste 100 de bătrâni și copii de care Asociaţia „Licuricii fericiţi” se îngrijește necontenit. Voluntarii au nevoie de cât mai mulți oameni în jurul lor, pentru a putea să facă mai mult bine. „Prânzul de sâmbătă” a devenit o poveste, o carte deschisă, cu multe file, iar pe fiecare filă poate să-și lase gândurile oricare dintre noi. Pe lângă multe gânduri sincere, ar fi bine să mai adăugăm și câteva alimente, dulciuri, poate o floare, o îmbrățișare pentru cei care nu stau cu mâna întinsă, nu cer de la nimeni nimic, dar ochii lor spun totul.

Fiecare gest caritabil este o binecuvântare pentru ei, pentru cei abandonați, bolnavi, singuri, fără resurse, unii fără speranțe... Asociaţia ,,Licuricii fericiţi” din Câmpulung Moldovenesc a început proiectul „Prânzul de sâmbătă” la începutul lunii martie 2019, ca o continuare firească a proiectului „Bunici cu împrumut”.

Fiţi alături de voluntarii Asociaţiei „Licuricii fericiţi” şi oferiţi-le sprijinul, pentru ca ei să ducă darurile voastre bătrânilor singuri, necăjiți, bolnavi.

Căutați-i pe Licurici sau donați o sumă cât de mică cu care voluntarii să pregătească pachete pentru bătrâni, în cadrul proiectului „Prânzul de sâmbătă”. Asociația Licuricii Fericiți, Câmpulung Moldovenesc, CUI 37028370, Cont lei: RO46BTRLRONCRT0379547801, Cont euro: RO93BTRLEURCRT0379547801, Revolut: 0721046095, Paypal: nicoletabogos@yahoo.com, #împreunăfacembine

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bunicii de împrumut” și copiii nevoiași din Câmpulung Moldovenesc, ajutați cu hrană și medicamente de Asociaţia „Licuricii fericiţi”.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Bunicii de împrumut” și copiii nevoiași din Câmpulung Moldovenesc, ajutați cu hrană și medicamente de Asociaţia „Licuricii fericiţi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei