Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 218 (8135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbare de statut

Avantajele pentru pacienți aduse de transformarea Spitalului Județean din Suceava în spital clinic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transformarea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava în spital clinic va aduce avantaje atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical. În primul rând, prin legarea activității de asistență medicală de cea de învățământ medical și de cercetare științifică medicală va crește nivelul de pregătire profesională a corpului medical, astfel că pacienții vor avea parte de doctori mai bine pregătiți, care pot rezolva cu succes cazuri dificile. Pentru a deveni clinic, spitalul trebuie să probeze că are competențele, personalul și dotarea pentru asigurarea îngrijirilor medicale complete pentru cazurile medicale complexe, mai ales în cazul urgențelor și al pacienților aflați în stare critică, pentru cazurile ce nu pot fi rezolvate în spitalele municipale și orășenești din județ, dar și pentru toate cazurile din județele arondate, ce nu pot fi rezolvate complet la nivelul spitalelor județene din cauza lipsei de resurse materiale și/sau umane sau din cauza complexității cazului.

La această dată, pentru o serie de specialități deja Spitalul de Urgență Suceava tratează și pacienți din alte județe, de exemplu la maternitate, cardiologie, cardiologie intervențională, secțiile chirurgicale etc.

De asemenea, ca spital clinic va avea mai mulți medici nu doar prin majorarea schemei de încadrare, ci și prin posibilitatea de a alege rezidenți de la mai multe specializări pentru stagiile de practică și modulele aferente, așa cum se întâmplă acum în unele secții. „Noi avem și acum activitate didactică pentru rezidenți; am avut rezidenții din anii III, IV, V și VI în secțiile Diabet, Cardiologie, Cardiologie și Radiologie intervențională, în Laboratorul de Imagistică, la Gastroenterologie etc., dar vrem să fim centru universitar, să-i pregătim aici”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Alexandru Calancea.

Alte aspecte importante sunt că un spital clinic este mai atractiv pentru medici decât un spital județean și că poate primi mai mulți bani pe caz de la Casa de Asigurări de Sănătate, atât datorită creșterii complexității cazurilor, cât și a extinderii paletei serviciilor medicale pe care le oferă.

Spitalul din Suceava își va începe activitatea ca spital clinic cu câteva secții în care este încadrat cel puțin un cadru didactic universitar, cu intenția de extindere la toată unitatea medicală, pe măsură ce și în restul secțiilor vor fi îndeplinite condițiile prevăzute de legislație.

În ceea ce privește timpul care va mai trece până la transformarea în spital clinic, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Dimian, a declarat că universitatea va trimite documentația pentru avizare la Ministerul Educației la începutul lunii octombrie și, după obținerea avizului, la Ministerul Sănătății pentru derularea procedurilor de acreditare. Schimbarea statutului ar putea avea loc la începutul anului 2023.

Menționăm că pentru activitatea medicală, diagnostică şi terapeutică, personalul didactic din spital este în subordinea administraţiei spitalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avantajele pentru pacienți aduse de transformarea Spitalului Județean din Suceava în spital clinic.
 Vizualizări articol: 1762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Avantajele pentru pacienți aduse de transformarea Spitalului Județean din Suceava în spital clinic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei