Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Cinci firme sucevene, amendate cu 240.000 de lei pentru muncă la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a anunțat că cinci angajatori din județ au fost amendați pentru muncă la negru. Romeo Butnariu a precizat că în luna iulie inspectorii ITM Suceava au efectuat 265 controale, din care 197 în domeniul relaţiilor de muncă şi 68 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar pentru deficienţele constatate au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 334.000 lei.

Butnariu a precizat că în domeniul relaţiilor de muncă, în urma celor 197 controale efectuate, s-au aplicat 46 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 319.000 lei. În total, la cinci firme sucevene au fost depistate 23 persoane care nu aveau contract individual de muncă, motiv pentru care angajatorii au primit amenzi de 240.000 lei.

Șeful ITM Suceava a arătat că printre deficiențele cele mai frecvente în domeniul relaţiilor de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a dispozițiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat și a prevederilor privind acordarea concediilor de odihnă. Șeful ITM Suceava a adăugat că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma celor 68 de controale efectuate, s-au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 15.000 lei. El a spus că principalele deficienţe constatate au fost neîndeplinirea măsurilor stabilite de inspectorii de muncă, neîntocmirea fișelor de identificare a riscurilor profesionale sau lipsa instruirii lucrătorilor.

Pe de altă parte, directorul ITM Suceava a spus că la începutul lunii august 2022, în județ erau înregistrate 137.986 de contracte individuale de muncă active, din care 128.311 pe durată nedeterminată și 9.675 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci firme sucevene, amendate cu 240.000 de lei pentru muncă la negru.
 Vizualizări articol: 1750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cinci firme sucevene, amendate cu 240.000 de lei pentru muncă la negru3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei