Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Percheziții în cazul unei grupări care valorifica în zona Rădăuți mașini de lux furate din străinătate

Vineri, 2 Septembrie 2022 (15:23:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava au acționat, joi, 1 septembrie, după adunarea de date și informații, față de o grupare din Rădăuți despre care s-au adunat probe că se ocupa de valorificarea de autoturisme de lux furate din țări din Europa.  

Mașini de valoare mare ajungeau la Rădăuți, unde era valorificate pe bucăți, prin activități de dezmembrare.

Polițiștii au ridicat în cadrul perchezițiilor trei mașini de lux, evaluate la aproximativ 60.000 de euro. Este vorba de autoturisme mărcile Range Rover, Range Rover Discovery Sport și Mercedes CLS, care figurau cu alerte, ca furate din Marea Britanie.

Având în vedere că este vorba de mașini de lux, afacerea era una bănoasă, fiecare componentă a mașinilor având un preț la valorificarea din dezmembrări.

Joi, polițiștii au pus în executare 5 mandate de percheziții domiciliare la locuințele suspecților. Pe timpul desfășurării acțiunii, obținându-se date și indicii noi, s-au solicitat și obținut alte 2 noi mandate de percheziție domiciliară, care au fost puse în executare în vederea completării probatoriului.  

Au fost ridicați, audiați și ulterior reținuți pentru 24 de ore suspecții Marian Stîngă, Elvis Suciu și Iosif Rusu, acuzați de infracțiunile de tăinuire în formă calificată, conducerea unui vehicul neînmatriculat și fals în declarații. Se înțelege așadar că cei trei nu sunt acuzați de furt efectiv, ci de faptul că se ocupau de preluarea, ascunderea și apoi valorificarea, prin piese, a acestor mașini furate.

”În urma audierilor și administrării probatoriului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de trei suspecți, respectiv trei bărbați cu vârste de 45 ani, 28 ani și 25 ani, toți din municipiul Rădăuți. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziții în cazul unei grupări care valorifica în zona Rădăuți mașini de lux furate din străinătate.
 Vizualizări articol: 3350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Percheziții în cazul unei grupări care valorifica în zona Rădăuți mașini de lux furate din străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei