Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Elevii și preșcolarii din familii nevoiașe primesc tichete de 500 de lei de la stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu doar câteva zile înainte de debutul noului an școlar, cumpărăturile pentru rechizite sunt în toi, însă nu toți părinții își permit articole școlare noi.

În sprijinul familiilor nevoiașe, statul acordă tichete în valoare de 500 de lei cu care acestea să procure materialele școlare, de aceste sume urmând să beneficieze preșcolarii, elevii de la gimnaziu și cei din ciclul primar.

Părinții vor primi banii pe card.

Tot ce trebuie să facă părinții este să depună o cerere și documentația aferentă în termen de cinci zile de la începerea anului școlar, adică din 5 septembrie.

Pot beneficia de acest ajutor elevii care se află în întreținerea familiilor cu un venit mediu net lunar pe membru de familie (raportat la luna iulie) de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe țară. În prezent, pragul este de 1.275 de lei.

Cererile se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar (5 septembrie pentru anul școlar 2022 – 2023).

Cât privește preșcolarii, vor beneficia de acest sprijin cei ale căror familii au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (adică 298 de lei), calculat în funcție de toate veniturile pe care membrii familiei le-au realizat în luna anterioară solicitării stimulentului educațional.

Pentru preșcolari, cererile trebuie depuse la primăria localității de domiciliu, în luna următoare îndeplinirii condițiilor de acordare.

Cu aceste tichete pot fi achiziționate rechizite necesare frecventării școlii: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare, precum și articole de vestimentație pentru școală și grădiniță.

 

Program pentru prevenirea abandonului școlar

Programul social se numește „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” și vizează prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de frecventare a școlii sau grădiniței de către copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat primar și gimnazial.

„În România riscul abandonului școlar continuă să rămână unul real, în special în comunitățile sărace, încadrate în categoriile celor dezavantajate. Este extrem de important să concentrăm cât mai multe intervenții pe care le putem face în sensul prevenirii acestui risc”, a declarat Roxana Mînzatu, de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Programul „Rechizite gratuite” a încetat

Din 2001 și până la implementarea programului cu tichete sociale a funcționat un alt program destinat familiilor cu o situație financiară precară, „Rechizite gratuite”. Prin program, elevii primeau pachete cu rechizite pe baza unui dosar care să ateste veniturile mici ale familiilor lor.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava au menționat că „în depozitul instituției au mai rămas 1.258 de pachete din vechiul program care vor fi distribuite celor care au nevoie, în funcție de cereri”. Aceștia au precizat că programul ”Rechizite gratuite” a fost înlocuit de proiectul cu tichete sociale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii și preșcolarii din familii nevoiașe primesc tichete de 500 de lei de la stat.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Elevii și preșcolarii din familii nevoiașe primesc tichete de 500 de lei de la stat4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei