Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără creșteri

Tarifele pentru producători și comercianți în Piața Mică din Suceava nu se majorează, după modernizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea Pieței George Enescu (Piața Mică) din municipiul Suceava nu va aduce majorarea tarifelor plătite de cei care vând acolo. „Chiar dacă piața a fost modernizată, tarifele nu vor crește”, a declarat, joi, viceprimarul Lucian Harșovschi. Teama comercianților că vor trebui să plătească mai mult pentru o tarabă este, așadar, neîntemeiată.

La această dată, în Piața Mică sunt tarabe de 1,2 și de 2 metri pătrați. Pentru producătorii cu atestat, tariful este de 73 de lei/ mp/ lună, ceea ce înseamnă 87,6 lei/ lună pentru o tarabă de 1,2 mp și 146 de lei/ lună pentru cea de 2 m. Comercianții care au societăți comerciale plătesc 127 de lei/mp/ lună, adică 152,4 lei/lună și 254 de lei/ lună, în funcție de dimensiunea tarabei.

Pentru folosirea tarabelor la vânzarea la zi (fără contract de închiriere lunar), tariful pentru produse agroalimentare este de 4 lei/ mp/ zi pentru producătorii particulari și 5 lei/mp/zi pentru agenții economici. Pentru vânzarea florilor naturale, producătorii particulari plătesc 5 lei/ mp/zi, iar agenții economici – 6 lei mp/zi; vânzare răsaduri- 5 lei/mp/zi; produse meșteșugărești – 6 lei/mp/zi.

În cele 24 de spații comerciale individuale amenajate, tariful este de 18 lei/ mp/ lună.  Mutarea comercianților în acestea se va face până la sfârșitul lunii septembrie, iar un al 25-lea spațiu, destinat vânzării produselor de panificație, va fi ocupat imediat ce firmele își vor aduce mobilierul specific necesar.

În ceea ce privește parcarea, în septembrie va fi gratuită, iar de luna viitoare se va plăti 4 lei/ oră.

Reamintim că Piața Mică modernizată s-a deschis în data de 31 august a.c.. În încăperea principală destinată comercianților de legume, fructe, flori etc., 60 % din spațiu este repartizat producătorilor autohtoni, iar restul societăților comerciale. Aici sunt amplasate 169 de mese (tarabe). De asemenea sunt prevăzute spații pentru birouri, centrală termică, grupuri sanitare.

La parter și subsol există grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dificultăți de deplasare. Piața este prevăzută cu lift pentru marfă care face legătura între parcare și zona pieței și de asemenea cu elevator pentru persoanele cu dificultăți de deplasare.

Pentru încălzire sunt prevăzute două sisteme complementare: termoficare centralizată și centrală cu gaz metan.

Parcarea de la subsol cuprinde 70 de locuri: 59 de autoturisme (din care două locuri încărcări mașini electrice), 11 locuri pentru motociclete, scutere și biciclete.

De asemenea la subsol este adăpost ALA, prevăzut cu sistem filtrare admisie aer și 3 accese în direcții diferite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarifele pentru producători și comercianți în Piața Mică din Suceava nu se majorează, după modernizare.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarifele pentru producători și comercianți în Piața Mică din Suceava nu se majorează, după modernizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei