Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mortalitate

12 morți într-o lună august care s-a dovedit și în acest an un vârf al tragediilor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna august a fost, din păcate, și în 2022 una neagră pe șoselele județului, cu un număr mare de accidente grave și foarte grave, soldate cu decedați.

Datele Serviciului de Poliție Rutieră Suceava arată că în luna august au avut loc 10 accidente rutiere mortale, soldate cu 12 persoane decedate. Cifra este mare dacă ținem cont de faptul că anterior lunii august, în șapte luni, de la începutul anului, se înregistrase un total de 32 de decese în accidente pe șoselele din județ.

Așadar, mortalitatea din august a fost de departe cea mai mare din acest an, respectându-se statisticile din anii precedenți, care au înregistrat de asemenea vârfuri la decese în accidente rutiere în luna august.

 

Accidentele din august nu pot fi puse, în mare parte, pe seama „stranierilor”

Este important de subliniat totuși că această creștere a numărului de tragedii nu are legătură cu sucevenii veniți acasă în concedii, cum era în anii precedenți. O legătură s-ar putea face mai degrabă cu persoanele aflate în tranzit, implicate în mai multe din accidentele rutiere grave.

O analiză mai detaliată arată că au fost din nou multe accidente mortale cu victime pietoni, în cel puțin două cazuri fiind vorba de deplasări total imprudente, pe carosabil, noaptea, și fără elemente reflectorizante. Un alt mort în accidentele din august a fost un căruțaș care circula cu un atelaj nesemnalizat pe timp de noapte.

Au fost și două accidente cu câte doi decedați.

Primul este cel petrecut la Putna, în timp ce un șofer gonea încercând să scape de poliție. În timpul urmăririi, când fugarul luase deja distanță, a pierdut controlul asupra mașinii, care s-a răsturnat de mai multe ori în afara carosabilului.

Șoferul BMW-ului condus cu viteză escesivă a murit pe loc, în timp ce pasagerul a murit la spital, din cauza gravelor leziuni suferite.

Ambii au fost găsiți proiectați în afara mașinii, de polițiștii veniți din urmă, astfel că șansele de supraviețuire erau minime de la început.

Zilele trecute, pe DN 17, la ieșirea din Pasul Mestecăniș spre Iacobeni, după o pătrundere pe contrasens în curbă, a unui autoturism Dacia Logan, care a intrat în coliziune violentă cu alt autoturism, au murit un bărbat în vârstă de 69 de ani din Galați și o bătrână de 83 de ani din București.

Așadar, valorile de trafic mai mari, turiștii aflați în tranzit au o oarecare legătură cu creșterea numărului de accidente.

Tot în tranzit se afla și o femeie din Târgu Neamț, care a pierdut controlul mașinii pe care o conducea, la Boroaia. În urma impactului violent al autoturismului cu un cap de pod a decedat mama conducătoarei auto, pasageră în mașină, de asemenea rezultând și mai multe vătămări grave. 

 

Suceava este pe locul 4 în topul negru al decedaților în accidente  

Per total, de la începutul anului, în urma accidentelor rutiere produse pe raza județului Suceava au murit 44 de oameni. Statistic, situația este semnificativ mai bună decât în aceeași perioadă a anului precedent, numărul deceselor fiind cu 12 mai mic.

De altfel, această scădere se resimte și în topul național al deceselor pe județe, unde Suceava a fost în ultimii ani permanent pe locul I în topul mortalității.

Deocamdată, după ce s-au scurs opt luni din anul în curs, Suceava este pe locul patru în acest nefericit top, mai multe accidente mortale având loc în județele Iași, Constanța și Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 morți într-o lună august care s-a dovedit și în acest an un vârf al tragediilor rutiere.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 morți într-o lună august care s-a dovedit și în acest an un vârf al tragediilor rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei