Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ședință extraordinară

S-au stabilit ”trei scenarii posibile de intervenție” pentru ca traficul greu să nu mai ajungă prin centrul comunei Bălcăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ședință extraordinară, în format restrâns, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a avut loc miercuri, 24 august, cu privire la dinamica traficului rutier de mare tonaj desfășurat pe căile de comunicație aflate pe raza administrativ-teritorială a comunei Bălcăuți.

Ședința extraordinară a avut loc după ce un grup de cetățeni din Bălcăuți au blocat drumul, protestând că traficul greu distruge drumul comunal 35 din localitate, ca urmare a devierii acestuia prin centrul comunei.

După izbucnirea războiului din Ucraina, traficul de mărfuri prin Vama Siret a crescut de câteva ori, iar cozile de tiruri se întind pe kilometri.

În urma ședinței la care au participat Alexandru Moldovan, prefectul județului, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan, subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu, primarii localităților Siret și Bălcăuți, reprezentanții structurilor MAI, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Județean în Construcții și specialiști din cadrul Secției de Drumuri Naționale Suceava și al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava și urmare a analizelor din teren s-au stabilit trei scenarii posibile de intervenție în vederea descongestionării traficului.

Scenariile depind de numărul de camioane care stau în coadă și vizează evitarea centrului comunei Bălcăuți.

 

Redăm mai jos cele trei variante gândite de polițiștii rutieri și lucrătorii de la drumuri naționale și județene.  

  1. Coloana formată de vehiculele destinate transportului de mărfuri pe DN2 staționează de la intrarea în orașul Siret până la intersecția DN17A cu DN2 (zona Ratoș), fiind staționate până la 500 camioane:

 

a)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația Suceava – P.T.F. Siret se va face dirijat, în coloană pe DN2 Grănicești – Siret – P.T.F. Siret.

b)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația P.T.F. Siret – Suceava se va face dirijat, pe DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava.

c)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația Rădăuți – Suceava se va face pe traseul CRD (centura Rădăuți) – DN17A – Dornești – DN2 Ratoș - Grănicești – Suceava.

d)      Deplasarea vehiculelor ușoare se va face nerestricționat.

 

2.      Coloana formată de vehiculele destinate transportului de mărfuri pe DN2 staționează de la intrarea în orașul Siret până la intersecția DN2 cu DJ178B (în comuna Grănicești) - fiind staționate până la 900 camioane:

a)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația Suceava – P.T.F. Siret se va face dirijat, în coloană pe DN2 Grănicești – Siret – P.T.F. Siret.

b)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația P.T.F. Siret – Suceava se va face dirijat, pe DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava.

c)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația Rădăuți – Suceava se va face pe traseul CRD (centura Rădăuți) – DJ178B (Egger) – Satu Mare – DN2 – Grănicești – Suceava.

d)      Deplasarea vehiculelor ușoare se va face nerestricționat.

 

3.      Coloana formată de vehiculele destinate transportului de mărfuri pe DN2 staționează de la intrarea în orașul Siret până la intersecția DN2 cu DJ209D (în comuna Dărmănești) fiind staționate peste 1000 camioane: :

a)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația Suceava – P.T.F. Siret se va face dirijat, în coloană pe DN2 Dărmănești - Grănicești – Siret – P.T.F. Siret.

b)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația P.T.F. Siret – Suceava se va face dirijat, pe DJ209D (DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava).

c)      Deplasarea vehiculelor grele pe relația Rădăuți – Suceava se va face pe traseul CRD (centura Rădăuți) – DJ178C – Frătăuții Vechi – DJ291A - Frătăuții Noi – Siret – DJ209D (DJ209D Siret – Dărmănești – DN2 – Suceava).

d)      Deplasarea vehiculelor ușoare se va face nerestricționat.

 

Aceste variante sunt considerate viabile atâta timp cât nu se va așterne strat de zăpadă, la începutul sezonului rece, când vor trebui adoptate măsuri suplimentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au stabilit ”trei scenarii posibile de intervenție” pentru ca traficul greu să nu mai ajungă prin centrul comunei Bălcăuți.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-au stabilit ”trei scenarii posibile de intervenție” pentru ca traficul greu să nu mai ajungă prin centrul comunei Bălcăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte