Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministerul Afacerilor Interne mai are nevoie de 3 luni ca să angajeze 5 examinatori la Serviciul Permise Suceava

Joi, 25 August 2022 (21:12:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să obțină permis de conducere auto mai au de așteptat până când ritmul de examinare la proba practică va ajunge la normalitate. Perioada delegării de examinatori de la alte servicii din țară s-a încheiat în 17 iulie a.c., astfel că la această dată mai sunt doar 4 examinatori - doi din cadrul serviciului și doi detașați de la Inspectoratul Județean de Poliție, dar este și perioadă de concedii, astfel încât timpul de așteptare între examenul teoretic și proba practică începe din nou să crească.

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Suceava, când se va rezolva situația crizei de personal de la Serviciul Permise și Înmatriculări Autovehicule, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a răspuns că spre sfârșitul anului și asta deoarece, a spus el, „în momentul în care destructurezi un serviciu întreg, pui în dificultate întreg sistemul la nivel național”.

„Situația de la Permise a fost generată de activitatea Direcției Generale Anticorupție, o structură a Ministerului Afacerilor Interne, având ca obiectiv principal să curățim sistemul din interior. Ne facem curățenie în propria ogradă și, prin intervenția structurilor noastre, cei care nu respectau legea – și sunt în număr de 27 trimiși în judecată – au fost sancționați. Din păcate, aici nu am avut o acțiune de prevenție corespunzătoare pentru că, în momentul în care destructurezi un serviciu întreg, pui în dificultate întreg sistemul la nivel național. Astfel, luni de zile am fost în situația de a detașa de la alte structuri, din alte județe examinatori aici la Suceava tocmai pentru a reduce la minimum posibil timpii de așteptare”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Acesta a spus că procedurile de încadrare din sursă externă a 5 examinatori la Serviciul Permise Suceava vor fi finalizate până la finalul anului. Întrebat de ce durează atât de mult angajarea a 5 oameni la o structură în criză acută de personal, răspunsul ministrului a fost că în această perioadă MAI derulează o procedură de recrutare din sursă externă a 5.000 de angajați, la toate structurile, plus 2.800 de angajați la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. „Vom rezolva această problemă, așadar, pe finalul acestui an. Examenele sunt examene naționale, cu probe la nivel național, cu subiecte realizate la nivel național. Sunt realizate în etape, o parte din acești 5.000 au fost angajați, iar pentru Direcția Regim Permise și Înmatriculări, în perioada septembrie – octombrie derulăm aceste proceduri la nivel național. Pentru Suceava sunt 5 poziții”, a declarat Lucian Bode. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Afacerilor Interne mai are nevoie de 3 luni ca să angajeze 5 examinatori la Serviciul Permise Suceava.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministerul Afacerilor Interne mai are nevoie de 3 luni ca să angajeze 5 examinatori la Serviciul Permise Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte