Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

16 - 17 septembrie 2022

Aproximativ 750 de persoane vor participa la evenimentul caritabil Maratonul Cetății Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvați Copiii - Filiala Suceava va organiza, în zilele de 16 și 17 septembrie 2022, Maratonul Cetății Suceava, ediția a IV-a, eveniment caritabil care are ca motto: „Alerg pentru viață!” și la care sunt așteptate să participe peste 750 de persoane.

Conform datelor furnizate de președintele Salvați Copiii - Filiala Suceava, Mircea Petriuc, în acest an evenimentul se va desfășura în două locații, respectiv zona Platoului Cetății Suceava și a Pădurii Pătrăuți – Mănăstirea Dragomirna. Astfel, participanții pot să ia cunoștință de legendele și istoria locurilor, strâns legate de altfel de figura marelui Voievod Ștefan cel Mare și Cetatea de Scaun Suceava. „Legenda spune că pe raza comunei Mitocu Dragomirnei era locul preferat de Doamna Voievodului, care a ales să bea apă doar din fântâna care este numită și astăzi de către localnici Fântâna Doamnei. Întreaga zonă Mitoc Dragomirna este legată de Cetatea Sucevei, drumul de legătură fiind numit de către bătrânii satului Drumul lui Ștefan Vodă sau Drumul lui Vodă”, a completat Mircea Petriuc.

Organizarea unei astfel de competiții sportive destinate atât profesioniștilor, cât și amatorilor, reprezintă, pe lângă latura caritabilă, un prilej deosebit de promovare atât a istoriei localității, cât și a împrejurimilor. Având în vedere că în județul Suceava deja se organizează mai multe competiții sportive, la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fundu Moldovei, Moldovița, Rădăuți, „considerăm că și municipiul Suceava merită să fie înscris în lista localităților care promovează sportul și participarea caritabilă a locuitorilor, considerăm că și în Suceava se poate organiza un astfel de eveniment dacă ne unim forțele pentru promovarea lui”.

 

Cinci curse

Maratonul Cetății Suceavacuprinde: Cursa populară – 2 km și Cursa copiilor -  800 m, care se vor desfășura pe 16 septembrie 2022, în intervalul orar 13.00 – 19.00, în zona Cetății de scaun; Maraton – 42 km, Semimaraton - 21 km, Cros – 13 km, competiții care se vor desfășura pe 17 septembrie 2022, în zona pădurii Pătrăuți și Mănăstirii Dragomirna, cu plecare de la centrul de echitație „Pe cai la Mitoc”, în intervalul orar 7.00 – 19.00.

Organizatorii estimează că la cele cinci competiții vor participa aproximativ 750 de persoane, din municipiul Suceava, dar și din țară, circa 200 dintre participanți fiind copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Nu vor lipsi din competiții maratoniști din toată țara și familiile acestora, dar și locuitori de toate vârstele din municipiul Suceava și împrejurimi, „oameni care promovează astfel mișcarea în rândul populației”. „Pe lângă latura caritabilă a evenimentului, este important faptul că populația conștientizează situația existentă și are acces la informații privind prevenirea nașterilor premature, oferind în același timp posibilitatea să aleagă un stil de viață sănătos, prin încurajarea participării la evenimente sportive. Noi considerăm că este un eveniment de impact național, prin care dorim să promovăm și obiectivele istorice și de interes turistic din municipiul Suceava și comunele limitrofe”, a completat președintele Salvați Copiii - Filiala Suceava, Mircea Petriuc.

 

„Fiecare Copil Contează”,program destinat reducerii mortalității infantile

Vă reamintim că încă din anul 2010 Organizația Salvați Copiii România derulează programul „Fiecare Copil Contează”, destinat reducerii mortalității infantile.

Deși s-au înregistrat progrese remarcabile, România se menține încă printre primele locuri în Uniunea Europeană, chiar dacă rata mortalității infantile a scăzut de la 10,1 la mia de copii născuți vii în 2010, la 5,6 la mia de copii născuți vii în 2020, cauza principală a deceselor rămânând în continuare nașterile premature. Totuși, spun reprezentanții Salvați Copiii, o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Prin programul „Fiecare Copil Contează”, Organizația Salvați Copiii centralizează în continuare solicitările de echipamente medicale pentru dotarea maternităților din țară, iar echipamentele donate pentru ca aceste maternități să poată interveni adecvat pentru salvarea prematurilor contribuie la salvarea a mii de nou-născuți. Cerințele în ceea ce privește dotarea sunt în continuare foarte diverse și de asemenea, unele dintre ele foarte urgente. Prin aceste programe, în perioada 2010 – 2021 au fost dotate 102 unități medicale cu aparatură medicală cu  care au putut fi ajutați 140.000 de copii și s-au dezvoltat programe de informare și suport în 64 de comunități rurale de care au beneficiat 74.880 de gravide, mame tinere și copii. „În această perioadă, Salvați Copiii – Filiala Suceava a ajuns la performanța ca în comunitățile cuprinse în program în anul 2021 să nu mai existe fete minore însărcinate”, susține Mircea Petriuc, completând că vor fi continuate programele de dotare a unităților medicale, dar și a celor de educație și suport în comunități, care au dus la schimbări semnificative, asigurând finanțarea lor cu ajutorul campaniei prin SMS8844 cu textul SALVEZ, a campaniilor de donare a 20% din impozitul pe profit de la societățile comerciale și a 3,5% din impozitul datorat statului din partea persoanelor fizice, precum și a tuturor evenimentelor și acțiunilor caritabile pe care le organizează Salvați Copiii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 750 de persoane vor participa la evenimentul caritabil Maratonul Cetății Suceava.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 750 de persoane vor participa la evenimentul caritabil Maratonul Cetății Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte