Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În sfârșit!

Începe restaurarea Palatului Administrativ din Suceava și construcția a trei bazine de înot la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de consolidare, restaurare, reabilitare și dotare a Palatului Administrativ, în care își au sediul Consiliul Județean și Prefectura Suceava, pot începe. În prezența premierului României, Nicolae Ciucă, a fost semnat, miercuri, la Suceava, contractul de execuție între Compania Națională de Investiții, finanțatoarea lucrărilor, și asocierea de firme care a câștigat licitația - General Construct, Loial Impex și Polar Design SRL.

Valoarea contractului este de 62,5 milioane de lei. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit premierului, conducerii CNI și a Ministerului Dezvoltării pentru că au acordat finanțare pentru restaurarea unui monument istoric de referință pentru județul Suceava,  construit în 1903, de primarul de atunci al Sucevei, Franz cavaler Des Loges. Durata de realizare a investiției este de 22 luni, din care patru luni este proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor.

Premierul Ciucă a declarat că își dorește foarte mult ca proiectele finanțate de Guvern, semnate miercuri, să fie duse la capăt la termenul asumat prin contract, cu atât mai mult cu cât finanțarea este asigurată și nu există nici un motiv de întârziere. „Pentru mine este important să particip la această activitate (n.r. de semnare de contracte de execuție), dar m-aș bucura să particip la inaugurarea acestor obiective”, a punctat prim-ministrul.

 

Palatul Administrativ din Suceava a fost grav afectat de un incendiu izbucnit în luna martie a anului 2020. Lucrările care sunt necesare pentru refacerea după incendiu sunt de desfaceri pentru înlăturarea părților afectate, lucrări de consolidare a structurii de rezistență la nivelul planșeelor din lemn, al peretelui fronton, al coșurilor de fum și refacerea planșeului de lemn peste nivelul 2 cu un planșeu din beton armat, lucrări de refacere la nivelul acoperișului cu o șarpantă din structură metalică și învelitoare din țiglă ceramică, lucrări de finisaje interioare şi exterioare, refacerea tuturor instalațiilor electrice de curenți tari şi curenți slabi, sanitare și termice. Proiectul include și restaurarea componentelor artistice ale turnului cu ceas (mecanismul, elementele metalice și învelitoarea), iar acesta va conține pe fațada principală, pe lângă elemente decorative identificate în arhive, și Stema Bucovinei.

Tot miercuri a fost semnat și proiectul de execuție a unui complex format din trei bazine de înot la Vatra Dornei: un bazin de 13,5 m x 25 m, unul de 10 m x 11 m și un bazin pentru copii. Valoarea contractului este de 9 milioane de euro. Deși premierul va merge joi la Vatra Dornei, proiectul a fost semnat la Suceava, la eveniment fiind prezent și primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe restaurarea Palatului Administrativ din Suceava și construcția a trei bazine de înot la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Începe restaurarea Palatului Administrativ din Suceava și construcția a trei bazine de înot la Vatra Dornei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte