Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reușită

O absolventă a Colegiului Militar este șefa promoției 2022 a Academiei Forțelor Aeriene Brașov

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

9,92 – ar putea părea un simplu număr, dar ascunde multă muncă: este media cu care sublocotenentul Marilena Ioana Zuzeac a reușit să-și finalizeze studiile, ca șefă de promoție, în cadrul Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov. Și-a început cariera militară în Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” și, odată ajunsă la finalul liceului, proaspăta absolventă a trecut prin impasul alegerii următorului drum. O decizie de ultim moment a făcut-o să aleagă calea navigației aeriene.

Marilena Ioana Zuzeac a studiat la specializarea Meteorologie Aeronautică din cadrul Facultății de Management Aeronautic. Este absolventa Colegiului Național Militar ,,Ștefan cel Mare”, promoția 2019.

 

„Cunoașteți, întrebați, auziți, vedeți și, mai ales, simțiți”

În discursul său de la festivitatea de absolvire, tânăra a declarat: ,,Tot ce mi se întâmplă este, de fapt, suma faptelor și alegerilor mele. Am ales să îmbrac haina militară la 14 ani, la fel ca voi, și am trecut prin aceeași succesiune de evenimente. Nu vă dați seama câte avem în comun. La răscruce de drumuri, am ales să-mi definitivez procesul de instruire și pregătire pentru cerințele din teritoriu în serviciul Forțelor Aeriene Române. A urmat o etapă nu tocmai ușoară, pe care, însă, o veți depăși și voi la fel ca mine. Iar la final, veți culege roadele... roadele muncii de pe băncile școlii și de pe terenul de instrucție.

Străduiți-vă, dragii mei, să fiți cea mai bună versiune a voastră în orice împrejurare. Pe termen scurt, vi se pare că tot efortul e în zadar, dar măcar nu lăsați loc de reproșuri.

Cunoașteți, întrebați, auziți, vedeți și, mai ales, simțiți. Simțiți datoria față de țară, instituție, părinți și față de voi înșivă. Veți înțelege, ulterior, gravitatea acestor cuvinte, în momentul în care veți avea șansa de a alege.

Alegeți să fiți umili și recunoscători pentru educație și sprijin, pentru toate momentele frumoase petrecute alături de colegi, profesori și instructori, pentru familia pe care ați format-o și care v-a ajutat să vă cunoașteți pe voi și pentru amintirile prețioase pe care le-ați creat aici. Am lăsat amintiri, la rândul meu, alături de foștii mei colegi.

Noi nu am lăsat în urma noastră doar cele 60 de pagini de licență și poze pe panoul promoției, am lăsat amintiri și un gol. Care în toamnă se va umple la loc, pentru că, la fel ca în natură, există această nesfârșită și fragilă ciclicitate. Noi, la fel ca ceilalți, spunem că am fost unici. Am fost la fel, dar diferiți. Am fost răi, dar buni. Am mințit, dar am fost sinceri în adâncul sufletului. Am avut dreptate, dar am greșit. Am crezut că le știm pe toate, dar ni s-a arătat că mai avem multe de învățat. Învățați!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O absolventă a Colegiului Militar este șefa promoției 2022 a Academiei Forțelor Aeriene Brașov.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O absolventă a Colegiului Militar este șefa promoției 2022 a Academiei Forțelor Aeriene Brașov5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte