Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Permis suspendat 270 de zile și amenzi de 12.000 de lei pentru un tânăr care a gonit cu poliția după el prin mai multe comune

Joi, 25 August 2022 (19:15:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii rutieri de la Rădăuți au reușit să documenteze și să finalizeze din punct de vedere al sancțiunilor aplicate un caz la care lucrau încă de la finele lunii mai. A fost vorba, cum altfel, de un șofer pericol public, care a gonit cu echipajele după el prin mai multe comune și și-a pierdut urma cu fuga pe jos, abandonând mașina. În timpul urmăririi, fugarul a fost filmat în timp ce depășea neregulamentar, circula pe contrasens și trecerea peste calea ferată fără a se asigura.

În cele din urmă, proprietarul mașinii a fost nevoit să recunoască că el s-a aflat la volan. 

 

·       Urmărire cu grad ridicat de risc, prin localități mari și la oră cu trafic important

 

Pe 29 mai 2022, seara, în jurul orei 20.15, un echipaj de la Compartimentul Rutier Rădăuți, care acționa cu autospeciala cu radar pe DN 2E, la Horodnic de Sus, a înregistrat un autoturism care rula cu 95 de km/h în localitate. 

Echipajul de poliție rutieră a efectuat semnalul luminos și acustic de oprire a autoturismului în cauză, dar șoferul și-a continuat deplasarea cu viteză spre Voitinel.

Urmărirea a continuat pe raza localităților Voitinel, Vicovu de Jos și Vicovu de Sus, timp în care fugarul a fost filmat în timp ce a depășit neregulamentar, a circulat pe contrasens și a trecut peste calea ferată fără a se asigura.

 Polițiștii nu au putut folosi armamentul din dotare având în vedere ora și zonele intens circulate, iar la un moment dat fugarul a pus ceva distanță față de echipajul de poliție. Autoturismul a fost găsit în scurt timp pe o proprietate privată, având plăcuțele cu numărul de înmatriculare demontate.

 

·       Pașii legali urmați pentru a se certifica cine a fost la volan

 

 

Ancheta începută de polițiști a arătat că proprietarul este un tânăr în vârstă de 27 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Conform pașilor legali, tânărului i s-a solicitat în scris să comunice cine s-a aflat la volan în acea zi, la acea oră.

În primă fază, proprietarul a refuzat să răspundă, încasând pentru acest refuz o primă amendă de 2900 de lei, fără dreptul de a achita jumătate din minimul prevăzut de lege în 15 zile.

Corespondența a continuat, iar abia pe 12 august proprietarul autoturismului a răspuns solicitării poliției, precizând în scris că el a fost cel de la volan în acea zi și de la acea oră  pe D.N 2 E Horodnic de Sus, Voitinel, Vicovu de Jos și Vicovu de Sus.

 

·       Sancțiuni pe măsura gradului de inconștiență

 

Citat la Poliția municipiului Rădăuți pe 24 august, vicoveanul  a încasat amenzi în valoare totală de 12.615 lei, pentru toate abaterile înregistrate în timpul urmăririi, plus refuzul de a comunica cine a fost la volan.

În plus, în urma cumulării abaterilor săvârșite ce impun și suspendarea dreptului de a conducere (depășire neregulamentară, circulație pe sens opus, trecere la nivel peste calea ferată fără a se asigura), a rezultat suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România pentru o perioadă de 270 de zile.

”Munca polițiștilor rutieri din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, ore de vizionare a imaginilor video, perseverența în administrarea materialului probator și, de ce nu, mândria de a fi polițist adevărat au dus la eliminarea din trafic, cel puțin pentru o perioadă, a unui element de risc. Mai bine de jumătate de an un șofer care a pus în pericol siguranța rutieră a fost scos din trafic, iar sancțiunile contravenționale de peste 12.000 lei au fost aplicate nu doar în scop patrimonial, ci pentru responsabilizare și conștientizare”, este mesajul transmis de comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Permis suspendat 270 de zile și amenzi de 12.000 de lei pentru un tânăr care a gonit cu poliția după el prin mai multe comune.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Permis suspendat 270 de zile și amenzi de 12.000 de lei pentru un tânăr care a gonit cu poliția după el prin mai multe comune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte