Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal în cuplu – Andreea Marin și Ștefan Bănică

În această fotografie putem analiza:

1! Poziționarea picioarelor ei. Piciorul ei stâng sprijinit pe vârf și lipit de coapsa lui dreaptă îi dă o senzație de intimitate plăcută și arată dorința ei de a fi cu el, de a fi iubită, de a avea contact fizic cu el.

2! Poziționarea picioarelor lui. Vârful piciorului lui stâng dă sensul orientării interesului și este direcționat spre în afara cuplului.

3! Poziționarea lor la nivelul taliei și bazinului. Datorită modului în care ea și-a poziționat tălpile picioarelor la sol putem identificăm o dorință inconștientă de a se sprijini pe masculinitatea lui,  de a avea contact fizic cu el. Ne arată că se poate plia din multe puncte de vedere (mental, emoțional, comportamental) pe tiparul lui de personalitate.

Analizând postura lui observăm o verticalitate ce se sesizează și la nivel de bazin. El poate să existe la nivel de echilibru interior chiar dacă ea dispare.

4! Apropierea la nivelul trunchiului și poziția palmei ei drepte. Afectiv ea este a lui, îi oferă iubire și așteaptă să i se ofere. El îi percepe probabil din când în când această nevoie însă postura lui arată că nu e empatic, nu o simte în plan afectiv în funcție de trăirile ei.

Palma ei poziționată pe partea superioară a abdomenului lui spune că „este al meu, este bărbatul pe care îl iubesc!”.

5! Poziționarea lor la nivelul gâtului și umerilor. Ea este pliată pe el; este „la pieptul lui!”. El susține manifestarea ei neutru și puțin blazat (înclinația capului lui).

6! Postura ei corporală. Ea are nevoie de el, se echilibrează prin el, are nevoie de iubirea lui, de afecțiunea lui. Este a lui. El o acceptă.

Concluzie: Un partener nu îți poate oferi ceea ce tu nu ai reușit să îți construiești în propria persoană: un echilibru. Vulnerabilitatea, expusă atât de evident, de multe ori face ca partenerul să simtă că poate să domine în mod exagerat, că poate să aibă cerințe  de multe ori inacceptabile, să devină posesiv, să aibă un comportament nu totdeauna plin de respect și afecțiune. Sau, mai rău, el poate să caute o ea cu care să construiască un cuplu mai echilibrat, mai puternic.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal în cuplu – Andreea Marin și Ștefan Bănică.
 Vizualizări articol: 3817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 32 voturi
Limbajul nonverbal în cuplu – Andreea Marin și Ștefan Bănică5.0532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte