Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 199 (8116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La nivel înalt

Centrul de radioterapie din incinta Spitalului de Urgență Suceava a fost vizitat miercuri de premierul Nicolae Ciucă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul medical de radioterapie oncologică Lotus Center, din incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, ale cărui lucrări au fost finalizate, a fost vizitat, miercuri, de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Centrul este în etapa finală de obținere a avizelor de funcționare și va fi operațional în perioada imediat următoare, după cum a anunțat premierul. Investiția, care în această etapă este de 7,2 milioane de euro, a fost realizată de firma RT Lotus Center din Cluj-Napoca. Centrul i-a fost prezentat premierului de reprezentantul firmei, dr. Sorin Ovidiu Blaga. „Este o investiție semnificativă, care a necesitat un număr de ani pentru a fi realizată. Va avea funcțiuni de radioterapie, de chimioterapie și ambulatoriu, pentru adresabilitate către pacienți oncologici și nu numai. Vom avea colaborări cu medici din Spitalul Județean pe partea de oncologie, dar și pe alte patologii. Avem colaborări foarte bune și cu centre medicale din Cluj, Iași, București și din străinătate, cu care avem contracte”, a spus Sorin Blaga.

La rîndul său, premierul Ciucă a evidențiat că centrul de radioterapie de la Suceava s-a realizat într-un parteneriat public-privat și că activitatea se va derula în parteneriat cu spitalul. „Este important să vedem cât mai multe astfel de activități, îndeosebi fiindcă am aprobat în vară un plan național împotriva cancerului. Sunt evidențiate foarte clar cauzele asupra cărora e absolut obligatoriu să ne focalizăm atenția și trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi, cât mai repede și cît mai responsabil posibil, astfel încât acest plan să fie pus în practică”, a spus premierul. Totodată, acesta a evidențiat că spitalele au nevoie de tehnologie de ultimă oră în ceea ce privește tratamentul împotriva cancerului, dar și de resursă umană, de specialiști, „care nu se găsesc atât de ușor”. Nicolae Ciucă a subliniat că centrul de tratament de radioterapie de la Suceava va fi al doilea din regiunea Moldovei, după cel de la Iași.

La rândul său, președintele Flutur a arătat că, într-o primă fază, capacitatea centrului va fi de aproximativ 800-900 de pacienți pe an.

În serviciul de radioterapie se vor trata 50-70 de pacienți pe zi, iar în cel de chimioterapie 30-40 de pacienți/ zi. Pacienții vor fi evaluați medical de o comisie pluridiscipinară. Centrul de radioterapie de la Suceava are o suprafață de 2.125 mp, pe patru niveluri, cu două spații pentru acceleratoare de radioterapie, computer tomograf, cabinete medicale, zonă pentru chimioterapie, punct recoltare, punct farmaceutic, recepție etc. Personalul este format la această dată din  22 de oameni - medici, fizicieni medicali, tehnicieni, asistenți medicali, personal administrativ, și va crește la 50 când se va lucra la toată capacitatea. Radioterapia este indicată ca tratament în circa 70% dintre cazurile oncologice.

Cu ocazia acestei vizite, președintele CJ Suceaa, Gheorghe Flutur, i-a prezentat premierului Ciucă și proiectele de dezvoltare a Spitalului Județean prin construcția secțiilor monobloc de oncologie, boli infecțioase și pediatrie, solicitându-i și sprijinul financiar al Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de radioterapie din incinta Spitalului de Urgență Suceava a fost vizitat miercuri de premierul Nicolae Ciucă.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de radioterapie din incinta Spitalului de Urgență Suceava a fost vizitat miercuri de premierul Nicolae Ciucă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păstrăv cu sos de hribi și smântână Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu făină și se prăjește în ulei încins pe ambele părți până se rumenește.Separat se face sosul de hribi... Citeşte