Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 179 (8096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XXV-a

Elevi suceveni pe podium la Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, desfășurată la Sibiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi suceveni au reprezentat cu succes județul la Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, ediția a XXV-a, faza naţională, desfăşurată, în perioada 21-24 iulie 2022, la Muzeul Astra din Sibiu.

La această fază a competiției au fost prezenţi peste 200 de participanţi, din 26 de judeţe ale ţării, dar şi din străinătate (Republica Moldova şi Bulgaria), care s-au întrecut la diferite îndeletniciri. Duminică, 24 iulie, s-a desfăşurat festivitatea de premiere, moment emoţionant pentru micii meşteşugari, dar şi pentru instructorii acestora.

Cei patru elevi care au reprezentat judeţul Suceava au obţinut premii importante, munca lor fiind apreciată atât de juriul Muzeului Astra, cât şi de numeroşii turişti care au călcat pragul muzeului. Merită felicitați elevii Lavinia Latiş, clasa a VI-a, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, instructor prof. Daniela Pătrăşcan, care a obținut Premiul I la meşteşugul confecţionat port popular; Dragoş-Gabriel Agavriloaie, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, instructor prof. Simona Mera - Premiul I la meşteşugul ţesut la război orizontal; Vlad-Ştefan Botez, clasa a II-a, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, instructor prof. Loredana Pascal şi Iulia Ichim -premiul I la meşteşugul broderie piele; Maria-Georgiana Bîlbă, clasa a VII-a, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, instructor prof. Celica-Iuliana Nistor -premiul II la meşteşugul încondeiat ouă.

Am aflat de la participanți că faza judeţeană a Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, în urma căreia au fost selectaţi reprezentanţii judeţului Suceava la faza naţională, a fost organizată în luna mai a acestui an de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, la Iulius Mall. Micii meşteşugari din judeţul Suceava au fost însoţiţi la Sibiu de  prof. Daniela Pătrăşcan şi Domnica Petrovici. Olimpiada este o întrecere educativă care urmăreşte conştientizarea tinerilor asupra valorilor civilizaţiei populare româneşti.

Micii meşteşugari au fost distribuiţi pe 33 de secţiuni, precum: țesutul la război orizontal şi vertical, confecţionat piese de port popular, confecţionat podoabe, confecţionat opinci, împletituri, prelucrarea artistică a lemnului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi lemn, pictură naivă, olărit, confecţionat măşti, artă decorativă. Pe parcursul celor patru zile, copiii au arătat ceea ce ştiu să facă cel mai bine, au „meşteşugit” lucruri minunate, au experimentat şi învăţat unii de la alţii şi s-au creat prietenii frumoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni pe podium la Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, desfășurată la Sibiu.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi suceveni pe podium la Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, desfășurată la Sibiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei