Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 179 (8096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, apreciat la nivel înalt pentru activitățile din sfera sănătății

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord l-a nominalizat pe cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, doctorand la Universitatea din Oxford, drept unul dintre românii de succes din UK, pentru numeroasele activități din sfera sănătății în care a fost implicat în ultimii ani.

Potrivit instituției, Ștefan Dascălu este cercetător în imunologie și epidemiologie teoretică la Universitatea din Oxford, unde actualmente își finalizează studiile doctorale.

„Una dintre principalele voci în spațiul academic și în cel mediatic din România și din diaspora în timpul pandemiei, Ștefan Dascălu a publicat articole academice în reviste științifice de prestigiu, în care a analizat situația sanitară din România în principal din perspectiva politicilor de sănătate publică. O parte dintre aceste lucrări au fost rezultatul unor colaborări internaționale și interdisciplinare pe care le-a condus, reunind cercetători din România și Regatul Unit, din domenii precum imunologie, epidemiologie, sănătate publică, libertate religioasă și teologie”, menționează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Pe lângă activitățile sale științifice în UK și participarea în calitate de lector la multiple evenimente de specialitate din România, Ștefan Dascălu s-a implicat activ în acțiuni de informare a cetățenilor români despre măsurile de sănătate publică și infecția COVID-19, promovând importanța informării din surse oficiale și științifice. Nu în ultimul rând, a colaborat cu autoritățile de sănătate publică din Regatul Unit pentru promovarea importanței imunizării. Pentru activitățile profesionale din UK și România, Ștefan Dascălu a primit Premiul pentru Impact Social din partea Consiliului de Cercetare și Inovare al UK (UKRI).

Totodată, pentru activitățile sale din domeniul sanitar și pentru încurajarea dialogului interdisciplinar dintre autoritățile din domeniul sănătății și reprezentanții comunităților religioase din România, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a decernat ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, una dintre cele mai prestigioase distincții ale Patriarhiei Române.

„Este o onoare să fiu nominalizat de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord drept unul dintre românii de succes din UK, pentru numeroasele activități din sfera sănătății în care am fost implicat în ultimii ani. Mă bucur că am putut contribui la eforturile sanitare din timpul pandemiei şi îmi doresc să continui activitățile care au ca scop protejarea şi îmbunătățirea sănătății oamenilor de pretutindeni”, a menționat cercetătorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, apreciat la nivel înalt pentru activitățile din sfera sănătății.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorul sucevean Ștefan Dascălu, apreciat la nivel înalt pentru activitățile din sfera sănătății0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei