Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 179 (8096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce își propun Traian Andronachi și Alexandru Calancea din funcția de manager al Spitalului Județean Suceava

Marţi, 2 August 2022 (12:00:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectele de management depuse de cei doi candidați rămași în cursa pentru funcția de manager al Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost publicate pe site-ul instituției. Din cele două proiecte, cu modul de a vedea lucrurile de către Traian Andronachi și Alexandru Calancea, am extras o parte din proiectele pe care vor să le implementeze în cazul care vor ajunge în fruntea celei mai mari unități spitalicești din județ.

Traian Andronachi, fost manager al Spitalului Municipal Rădăuți, vrea, printre altele, ca medicii să fie mai dedicați activității din spital. ”Respectarea programului de lucru al fiecărui medic declarat la CJAS și timpului alocat fiecărei consultații în ambulatoriu și a numărului de consultații sau consultații și servicii optime, conform contractului cadru. Achiziționarea unui instrument dedicat managementului, prin intermediul căruia se poate obține un feedback direct și real de la pacienți sau alte terțe persoane care interacționează cu spitalul pentru a îmbunătăți și eficientiza calitatea serviciilor oferite. De asemenea, acest instrument trebuie să ofere posibilitatea de a solicita feedback/ recomandări de la pacienții care au apelat la serviciile medicale oferite de către spital, dar și în sens invers, posibilitatea de a informa pacienții cu privire la serviciile medicale oferite. Totodată, este important de măsurat gradul de satisfacție al angajaților și gradul de epuizare profesionala a acestora”, se menționează în proiectul de management depus de Traian Andronachi.

Printre obiective se numără redeschiderea unor secții din spital, dar și eficientizarea altor secții.

”Prin funcționarea corespunzătoare a secției de Cardiologie intervențională și redeschiderea compartimentului de epileptologie, spitalul se va repoziționa la nivel local și național, oferind unicitate și exclusivitate acestei zone, prin intermediul specificității serviciilor oferite, acoperind necesitățile medicale reale ale populației deservite și atrăgând noi beneficiari, măsuri ce vor conduce la creșterea veniturilor, creșterea satisfacției pacienților și a reducerii timpilor de așteptare, ce deseori face diferența dintre viață și moarte. Reevaluarea necesarului de paturi pentru activitatea desfășurată, întrucât paturile neutilizate pe secțiile cu adresabilitate scăzuta pot genera, prin relocare, venituri pe alte secții și compartimente cu adresabilitate ridicată precum Gastroenterologie, Neonatologie sau Boli Infecțioase adulți. De asemenea, patologia cardiacă tratată, complexitatea cazurilor și proporția pacienților transferați către alte unități medicale, impune redeschiderea Secției de Cardiologie intervențională. De asemenea, se impune redeschiderea compartimentului de epileptologie, dar și asigurarea liniei de gardă pentru supravegherea pacienților epileptici și neurologici”, a mai arătat Traian Andronachi. Acesta mai dorește încurajarea lucrului în echipă în vederea unei bune desfășurări a managementului de caz cu personalul. Nu în ultimul rând, în proiectul de management depus de Traian Andronachi se dorește optimizarea contractelor cu CJAS aferente tipurilor de spitalizare continuă acuți, continuă cronici, spitalizare de zi și ambulatoriu. ”Se va urmări parcursul lunii realizarea planului stabilit, respectiv a realizării sumei contractate la nivel de spital în vederea gestionării cazurilor care se prezintă pe tipurile de servicii care se pot plăti de către CJAS în luna respectivă (după realizarea sumei contractate pe spitalizarea de zi, pacienților care se prezinta, să li se ofere servicii în ambulator conform normei și programului aferent fiecărui medic, astfel suma realizată pe spitalizare de zi ce depășește valoarea contractată, care nu este decontată, va fi decontata în cadrul ambulatorului de specialitate)”, a mai propus Traian Andronachi.

 

·       Cele două proiecte de management pot fi studiate integral pe site-ul spitalului

 

La rândul său, Alexandru Calancea, actual manager interimar al Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a venit cu propriile propuneri de îmbunătățire a activității unității medicale, propuneri care se regăsesc în proiectul de management de pe site-ul instituției, la secțiunea ”concursuri”. ”Necesitatea de extindere pe orizontală și pe verticală, relocarea unor compartimente, analiza și optimizarea circuitelor medicale, așa cum sunt prevăzute de normele specifice din domeniul sanitar. Din această problemă critică, apreciez că o prioritate deosebită se impune a fi acordată dezvoltării și optimizării Secției ATI, Secției UPU și Secției de Oncologie. Astfel, această problemă critică va fi defalcată în două obiective strategice de dezvoltare. Extinderea Unității de Primire Urgențe are ca principal scop creșterea capacității de răspuns a secției, atât prin extinderea infrastructurii cât și organizarea din punct de vedere medical și organizatoric a activității și, în subsidiar, execuția unei săli de operație pentru politraume”, a scris Alexandru Calancea în proiectul de management.

Actualul manager interimar al Spitalului Județean Suceava își mai dorește stoparea migrației pacienților cu tulburări de ritm și de conducere către centrele universitare, în lipsa capacității de răspuns a unității sanitare județene.

”Înființarea și dotarea unui Laborator de Pacing în cadrul SJU Suceava ce va permite asigurarea unui tratament optim al pacienților cu tulburări de ritm și de conducere, precum și monitorizarea corectă a pacienților cu dispozitive cardiace implantabile din regiunea de NE a României. Laboratorul de Pacing cardiac si electrofiziologie reprezintă un spațiu special destinat efectuării în siguranță a procedurilor minim invazive și trebuie să îndeplinească standarde predefinite în ceea ce privește suprafața și funcționalitatea acestuia, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de muncă. De asemenea, se va pune bazele realizării pe viitor a procedurilor de ablație electrofiziologice astfel încât va permite lărgirea spectrului de boli cardiovasculare tratabile la nivelul SJU Suceava”, a mai arătat Alexandru Calancea.

Acesta a vorbit și de necesitatea creșterii calității nu doar a actului medical, ci și a modului în care sunt cazați pacienții.

”Creșterea calității serviciilor hoteliere, îmbunătățirea serviciilor oferite și a siguranței pacientului în secția ATI. Creșterea calității serviciilor oferite în Unitatea de Primire Urgențe, prin extinderea cu noi spatii cu destinație medicală și construirea, respectiv dotarea unei săli de operație politraumă ce va permite echipei chirurgicale complexe (chirurgie generală, neurochirurgie, ortopedie, chirurgie vasculara, chirurgie toracică, etc.) să trateze cazuri cu politraumatisme severe; Instalarea și punerea în funcțiune a noului Scintigraf; Relocarea compartimentului de sterilizare, a biroului de internări cronici, a laboratoarelor de analize medicale și microscopie precum și a radiologiei digitale; Amenajarea terasei peste corpul C a Spitalului în spatii destinate Comitetului Director si personalului TESA; amenajarea de spații pe săli de mese pentru pacienți, aparținători, personal medical și nemedical”, sunt alte propuneri avansate de Alexandru Calancea.

Acesta mai spune că o prioritate o reprezintă dezvoltarea laboratorului BK. ”S-au făcut demersuri și s-a extins infrastructura laboratorului, în prezent fiind dotat cu două extractoare automate de acizi nucleici, trei sisteme de tip RT-PCR proprietate și un sistem RT-PCR de tip deschis. Laboratorul BK este o structură ce evoluează și se racordează constant la standardele modeme iar dotarea laboratorului cu echipamente de precizie, precum sistemele automate de detecție a acizilor nucleici de tip GeneXpert permit analiza prezenței bacilului Koch, rapidă și cu minima intervenție a personalului putând analiza simultan probe și oferi rezultatul în aproximativ 5 ore”, a mai menționat Alexandru Calancea. Managerul interimar al SJU Suceava își mai dorește oferirea de servicii medicale la standardele cele mai înalte, unui număr cât mai mare de pacienți cu afecțiuni oncologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce își propun Traian Andronachi și Alexandru Calancea din funcția de manager al Spitalului Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ce își propun Traian Andronachi și Alexandru Calancea din funcția de manager al Spitalului Județean Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei