Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 113 (8030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitație

Șansă pentru sucevenii care chiar vor să se angajeze - Bursă generală a locurilor de muncă, după trei ani de pauză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bursa generală a locurilor de muncă revine în formatul normal, vineri, 20 mai, cu angajatorii față în față cu cei aflați în căutarea unui serviciu, după o pauză de aproape trei ani, cauzată de restricțiile impuse de pandemie. Ultimul târg de anvergură desfășurat în formatul normal a avut loc în 2019, astfel că organizatorii de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava speră ca la final să se înregistreze un număr mare de angajări. Teoretic, pe cifre, nevoia de forță de muncă este ridicată. Foarte mulți agenți economici se declară în criză de oameni, în timp ce sucevenii fără loc de muncă sunt și ei în număr important.

Bursa locurilor de muncă va avea loc la Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Gura Humorului.

În municipiul Suceava, bursa va avea loc la Iulius Mall Suceava, parter, zona centrală, începând cu ora 10.00.

Bursa va începe la aceeași dată, ora 9.00, la Punctul de Lucru din Fălticeni, ora 9, la Casa Germană din Rădăuți și, la ora 10, la Casa Culturii din Gura Humorului.

 

Un om cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, noul director al AJOFM Suceava

AJOFM Suceava are și un nou director, un om cu foarte mare experiență în domeniu. Constantin Balauseac lucrează din 1991 la punctul de lucru din Fălticeni al AJOFM, unde a fost șef de la 1 martie 1993. Așadar, are peste 30 de ani de experiență în domeniu.

”Ne-am orientat cu organizarea acestei burse în funcție de cerințele angajatorilor, dar ne-am orientat și după numărul de șomeri. Așa se explică și de ce organizăm bursa după multă vreme la Gura Humorului și nu la Câmpulung Moldovenesc, de exemplu”, a explicat Constantin Balauseac.  

Pe zona Gura Humorului (orașul și comunele arondate punctului de lucru local al AJOFM) sunt înregistrați 2.019 șomeri (cei indemnizați plus cei neindemnizați), în timp ce pe zona Câmpulung Moldovenesc sunt 723 șomeri, iar pe zona Vatra Dornei doar 373 persoane care figurează în căutarea unui loc de muncă.

 

Apel la dialog, deschidere și diplomație, mai ales din partea angajatorilor 

Directorul AJOFM Suceava speră ca rezultatele bursei să fie pe măsura așteptărilor și insistă pe mai multă deschidere, măcar la discuții în primă fază, atât din partea celor care caută un loc de muncă, dar și din partea angajatorilor.

Balauseac a insistat și ca angajatorii să fie atenți cum pun problema la primul contact cu cei care sunt interesați de un job, în sensul de a le explica costurile reale și totale ale unui angajat, dar și de a le da oamenilor perspective clare de creștere a veniturilor, chiar dacă nu pleacă de la un salariu mare. De asemenea, angajatorii sunt sfătuiți să nu mai fie ”deranjați” de cei care întreabă de salariu de la primele vorbe, ci, din contră, să insiste pe această temă.

”Ne dorim o competiție și între punctele de lucru ale AJOFM Suceava și aștept o organizare cât mai bună în toate cele patru locații în care va avea loc bursa”, a mai transmis directorul AJOFM Suceava.  

Bursa locurilor de muncă de vineri, 20 mai, va avea și șase puncte de informare, la care oameni specializați vor oferi informații pe temele: economie socială, tineri, migranți și minorități, persoane cu dizabilități, formare profesională (cursuri de recalificare) și EURES – locuri de muncă în spațiul UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șansă pentru sucevenii care chiar vor să se angajeze - Bursă generală a locurilor de muncă, după trei ani de pauză.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Șansă pentru sucevenii care chiar vor să se angajeze - Bursă generală a locurilor de muncă, după trei ani de pauză5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei