Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 113 (8030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

În Vicovu de Sus vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, cel mai mare proiect din istoria orașului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare proiect care va fi implementat în orașul Vicovu de Sus, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, va începe în perioada imediat următoare. Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a spus că valoarea totală a proiectului este de aproape 35 de milioane de euro, fără TVA, fiind, de departe, cea mai importantă investiție care se realizează în acest oraș. Proiectul este finanțat prin programul Operațional Infrastructură Mare. Vasile Iliuț a spus că licitația pentru lucrările la acest proiect a fost organizată de operatorul regional SC ACET SA Suceava, iar câștigătorul este compania Con Bucovina Suceava, în asociere cu firmele Loial Impex, Sumec și Top Scav. Iliuț a arătat că în perioada următoare vor fi finalizate procedurile necesare după atribuirea constructorului, iar în scurt timp vor începe efectiv lucrările pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. „Este un proiect pe care orașul Vicovu de Sus îl așteaptă de ani de zile, fiind una dintre cele mai mari investiții care se realizează în această zonă”, a precizat Vasile Iliuț. El a arătat că în ceea ce privește componenta de lucrări pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă, după implementarea proiectului procentul de conectare a populației la această rețea va crește la 84. „În momentul de față procentul de conectare a populației la rețeaua de alimentare cu apă este de 32. Trebuie spus că prin acest proiect rețeaua de apă va fi extinsă în localitățile Bivolărie și Vicovu de Sus, iar populația totală care va beneficia de aceste investiții după finalizarea proiectului este de 12.846 de locuitori ai orașului”, a precizat Vasile Iliuț, care a precizat că în prezent există un sistem centralizat de alimentare cu apă numai în localitatea Vicovu de Sus.

 

În cadrul proiectului se vor construi peste 130 de kilometri de rețele de apă și canalizare

Primarul din Vicovu de Sus a mai spus că prin proiect se vor construi aproape 46 de kilometri de rețele de alimentare cu apă potabilă în localitatea Vicovu de Sus și aproape 21,3 kilometri în localitatea Bivolărie. Proiectul mai include construcția unui nou rezervor de înmagazinare a apei și reabilitarea celui existent, precum și construcția a trei stații de pompare a apei potabile. Vasile Iliuț a mai declarat că în proiect sunt incluse lucrări importante și pentru extinderea rețelei de canalizare din orașul Vicovu de Sus. El a arătat că se vor construi rețele de canalizare cu o lungime totală de peste 47 de kilometri, în zona localității Vicovu de Sus, aproape 16 kilometri în zona Bivolărie. De asemenea, vor fi construite cinci stații de pompare a apelor uzate, precum și o stație de epurare nouă în Vicovu de Sus și alte trei stații de pompare în zona Bivolărie. Primarul din Vicovu de Sus a arătat că la finalizarea investiției gradul de racordare a populației la rețeaua de canalizare va ajunge la 78%.

Vasile Iliuț a precizat că începerea cât mai rapidă a lucrărilor pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare este extrem de importantă, având în vedere faptul că primăria Vicovu de Sus trebuie să implementeze un alt proiect pe fonduri europene, pentru modernizarea a aproximativ șapte kilometri de drumuri. El a spus că această investiție va începe după ce pe străzile respective vor fi finalizate lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Vicovu de Sus vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, cel mai mare proiect din istoria orașului.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În Vicovu de Sus vor începe lucrările pentru extinderea rețelei de apă și canalizare, cel mai mare proiect din istoria orașului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei