Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 113 (8030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informatizare

Școlile din comuna Vatra Moldoviței au fost dotate cu echipamente IT de ultimă generație

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a declarat că unitățile de învățământ din comună au fost dotate cu echipamente IT de ultimă generație. Virgil Saghin a precizat că recent au fost distribuite și montate ultimele echipamente electronice achiziționare printr-un proiect european în valoare de 1,116 milioane de lei, „Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din comuna Vatra Moldoviței de a desfășura activități didactice în mediul online prin achiziția de echipamente sau dispozitive electronice”. Saghin a precizat că în cadrul proiectului au fost achiziționate 328 de tablete școlare care au fost distribuite elevilor, precum și 37 laptopuri, 37 tablete grafice și 37 de camere web pentru conferințe care au fost distribuite profesorilor. De asemenea, în unitățile de învățământ din comună au instalate 32 de table interactive și 16 routere wireless. Prin proiect a fost implementat și un sistem management dispozitive pentru cele 328 tablete școlare distribuite elevilor.

Primarul din Vatra Moldoviței a mai adăugat că toate echipamentele propuse a fi achiziționate în cadrul proiectului sunt echipamente cu o performanță foarte mare, care utilizează foarte puțină energie electrică, acestea având o clasă energetică superioară. De asemenea, echipamentele dispun și modulul „green” în care utilizează și mai eficient resursele în scopul prelungirii autonomiei acumulatorilor și implicit pentru scăderea consumului de energie electrică, contribuind direct la scăderea emisiilor de dioxid de carbon. Virgil Saghin a precizat că proiectul contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei Naționale privind Agenda Digitală pentru România 2020 în domeniul educației, Linia strategică de dezvoltare ED1 - Furnizarea de infrastructură TIC în școli, prin furnizarea de echipament și infrastructură relevantă în școlile din comuna Vatra Moldoviței va permite o gestiune mai bună a materialelor educaționale și va facilita accesul elevilor la educație.

El a mai spus că proiectul a fost finanțat prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate, iar din valoarea totală de 1,116 milioane de lei, o sumă de 1,047 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, adică 98% din valoarea totală eligibilă aprobată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile din comuna Vatra Moldoviței au fost dotate cu echipamente IT de ultimă generație.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școlile din comuna Vatra Moldoviței au fost dotate cu echipamente IT de ultimă generație0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei