Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 113 (8030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fluidizare trafic

Punctul de Trecere a Frontierei Vicov – Crasna, în Ucraina, va fi deschis săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus – Crasna, în Ucraina, ar urma să fie deschis în cursul săptămânii viitoare. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț. Acesta a precizat că la mijlocul acestei săptămâni, în Vama Siret va avea loc o întâlnire între autoritățile române și cele ucrainene care va avea ca temă redeschiderea punctului vamal Vicovu de Sus – Crasna. „Am avut o întrevedere cu cei din Ucraina, iar săptămâna aceasta va fi o întâlnire în Vama Siret, la care vor participa și autorități de la Kiev, pe această temă a redeschiderii a punctului vamal”, a spus Iliuț.

El a spus că, pentru început, punctul vamal Vicov – Crasna va fi deschis pentru autovehicule de până la 3,5 tone. ”Aceasta deoarece deocamdată la noi nu corespunde infrastructura pentru autovehicule cu un tonaj mai mare. Până acum nu corespundea la ei. Însă la ei s-au finalizat lucrările și vor să aducă mărfuri cu camioane de 20 de tone. La noi nu putem deocamdată până nu va fi modernizat punctul de trecere”, a arătat primarul din Vicovu de Sus, care a adăugat că „pentru început traficul va fi deschis pentru autovehicule de până în 3,5 tone și apoi să vedem ce programe și fonduri vom putea accesa pentru a putea deschide punctul de trecere și pentru tiruri de 20 de tone, pentru că ei vor să dea drumul prin acest punct la transporturile de mărfuri din Ucraina care la ora actuală nu mai pot să treacă prin Moldova”. El a subliniat că deschiderea acestui punct de trecere al frontierei este extrem de importantă pentru fluidizarea traficului din Vama Siret, având în vedere că în momentul de față sunt cozi de tiruri de circa 20 de kilometri în partea ucraineană.

Vasile Iliuț a precizat că în perspectiva deschiderii acestui punct de trecere a frontierei a făcut deja demersuri către Drumurile Naționale pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere. „Pentru Vicov va fi un trafic aglomerat, dar să vedem în ce măsură ne vor ajuta cei de la Drumuri Naționale să mai facem niște sensuri giratorii. Cel puțin să ne dea aprobările necesare să ne putem mișca mai repede să facem niște sensuri giratorii, niște benzi separatoare pentru a fluidiza traficul. Și eventual, din câte am înțeles, să vină în sprijinul nostru și să asfalteze acest drum din vamă și până la Vicovu de Jos pentru că e de mare necesitate”, a mai declarat primarul din Vicovu de Sus. El a mai precizat că în zona vămii, Primăria Vicovu de Sus a efectuat o serie de lucrări pentru lărgirea drumului de legătură cu Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punctul de Trecere a Frontierei Vicov – Crasna, în Ucraina, va fi deschis săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Punctul de Trecere a Frontierei Vicov – Crasna, în Ucraina, va fi deschis săptămâna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei