Restaurant Mosaik
Restaurant Mosaik
Restaurant Mosaik
 
marţi, 17 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 113 (8030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9471 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6905 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Singura soluție

Grădinița din spatele Colegiului ”Ștefan cel Mare” va fi refăcută aproape integral

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădinița care a funcționat pe strada Dragoș Vodă, în spatele Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, era pe punctul de a se nărui. Aceste aspecte au fost sesizate de reprezentanții firmei General Construct, care au demarat lucrările la proiectul intitulat „Ansamblu rezidențial Ștefan cel Mare”. Practic, ceea ce se știa despre clădire era total diferit de realitate. Ciprian Palaghean, manager al acestui proiect, a detaliat ce s-a întâmplat, dar și faptul că la final fosta grădiniță va arăta exact ca înaintea începerii lucrărilor. ”A fost realizată o expertiză, dar fără măsuri destructive, iar în momentul în care ne-am apucat de consolidat, conform proiectului, s-a constatat un grad de uzură mult mai mare, clădirea fiind practic în prag de colaps. În aceste condiții, s-a decis că este mult mai bine să îi facem o replică. S-au păstrat doar acest element de fronton și două beciuri, în rest se face o replică la clădirea inițială, care urmează să fie integrată în ansamblul care se va ridica aici”, a explicat Ciprian Palaghean. Potrivit managerului de proiect, General Construct și-a propus să finalizeze lucrările la grădiniță în cursul acestui an, cu condiția să nu apară alte surprize neplăcute. 

 

Piloți și ziduri de protecție pentru imobilele învecinate

Pe șantierul din spatele Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” se lucrează intens, inclusiv cu două macarale de mari dimensiuni. „Lucrăm la incintă, la pregătirea platformei pentru forat și tot ce ține de organizarea de șantier pentru a putea intra în forță când va începe efectiv lucrarea. S-au turnat piloți de protecție la 12 metri adâncime, în câteva zone, ca măsură de protecție pentru imobilele din vecinătate. Mai este un punct termic care va fi relocat în vecinătate și astfel să avem câmp liber de activitate”, a mai arătat Ciprian Palaghean. Acest proiect imobiliar al firmei General Construct va fi dezvoltat pe o parcelă de peste 4.700 mp de teren situat între străzile Dragoș Vodă și Armenească. Noul complex va avea 70 de apartamente și spații comerciale și se va integra perfect în peisajul zonei situate în spatele Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” și al Bisericii ”Sf. Cruce” care aparține comunității armene din Suceava. Soluția propusă pentru întregul ansamblu încearcă să integreze fondul construit valoros și să se integreze în raport cu acesta, printr-o abordare unitară și coerentă.

”Clădirile înalte propuse sunt retrase față de aliniamentele străzilor Armenească și Dragoș Vodă. Fosta grădiniță de pe strada Dragoș Vodă va fi integrată în ansamblu, subordonându-i-se întregul concept volumetric și arhitectural al imobilului nou construit, devenind o emblemă a întregului ansamblu. Modul de rezolvare al peretelui cortină al fațadei de pe această latură va permite punerea în valoare a casei restaurate, prin decuparea suprafeței vitrate, care îi va asigura un fundal neutru și reflectorizant. Pasajul pietonal care leagă străzile Dragoș Vodă și Armenească va trece prin fața casei transformând-o într-un reper arhitectural, asigurând, astfel, o continuitate între nou și vechi, în această parcurgere contemporană. Conceptul propus pentru arhitectura fațadelor noului ansamblu relaționează cu arhitectura din zonă, punând în valoare, prin diferențiere și contrast, arhitectura de patrimoniu a secolului al XIX-lea”, au arătat reprezentanții General Construct.

 

Spații verzi, parcări și locuri de joacă

Cele 70 de apartamente au fost concepute pentru a oferi o varietate cât mai mare în ceea ce privește compartimentarea și utilitatea.

”Analizând studiile de piață efectuate, am adaptat tema de proiectare la cerințele clienților. Astfel, predomină apartamentele cu suprafețe mari, cu balcoane și/sau terase generoase. Toate unitățile locative vor fi dotate cu centrale individuale și încălzire în pardoseală, dar și aparate individuale de aer condiționat și jaluzele exterioare electrice”, au mai arătat reprezentanții General Construct.

Noul complex rezidențial este compus din 3 scări, cu regimuri de înălțime de la D+P+3E până la D+P+8E, având înălțimea maximă de 32,65 metri.

”General Construct își dorește să îmbunătățească nivelul de trai al clienților săi, îmbinând mediul urban cu natura. A fost proiectată o curte interioară tocmai pentru ca locatarii să se bucure de o zonă privată, ferită de zgomotele din afara ansamblului, care să ofere posibilitatea părinților de a-și lăsa copiii să se joace liber în interiorul complexului, departe de traficul intens caracteristic străzilor orașului. Predomină spațiile verzi, vor fi amenajate alei pietonale și un loc de joacă pentru copii, iar pentru mașini vor fi amenajate 110 locuri de parcare, din care 77 în demisol, pentru unele dintre acestea va fi creată și infrastructura pentru încărcare electrică. Se pune accent pe siguranța construcției și pe calitatea lucrărilor efectuate, pentru rezistență adoptându-se o soluție de fundare indirectă cu piloți în diametru de 1.080 mm, forați la 42 m adâncime și radier general de 110 cm, iar structura se va realiza din pereți de beton armat de 30 cm și planșeu tip dală de 25 cm, clasele de beton folosite fiind dintre cele superioare, pornind de la C30/37 până la C40/50. Toate acestea conferă în plus clienților un grad sporit de siguranță în exploatare, confort vizual prin eliminarea grinzilor de beton din apartamente, precum și un grad ridicat de izolare fonică. O atenție deosebită s-a acordat securității la incendiu, ansamblul urmând a fi dotat cu hidranți exteriori, bazin-tampon de rezervă, coloane uscate, dar și instalații pentru desfumarea parcării subterane”, au mai menționat reprezentanții General Construct.

Proiectul va avea un impact major asupra zonei centrale a municipiului, ceea ce înseamnă amenajarea a două noi sensuri giratorii care vor descongestiona vizibil traficul și vor facilita accesul locatarilor la ansamblu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădinița din spatele Colegiului ”Ștefan cel Mare” va fi refăcută aproape integral.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Grădinița din spatele Colegiului ”Ștefan cel Mare” va fi refăcută aproape integral5.052

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei