Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 85 (8002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum acționau

Cele trei hoațe arestate la Rădăuți intrau în casele bătrânilor cu flori ”din partea primăriei” sau cu măști de protecție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele trei femei din Dornești prinse sâmbătă după-amiază de polițiștii de la Rădăuți la puțin timp după ce plecaseră cu 4.000 de lei din casa unui bătrân care au intrat sub pretextul cerșetoriei au fost arestate preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Rădăuți, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Polițiștii judiciariști de la Rădăuți au adunat probatoriu pentru cinci fapte de furt sau tentative de furt cu mod de operare identic, care ar fi fost comise de Marinela Bogdan, Ancuța Pleșca și Ramona Pleșca.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au transmis detalii cu privire la cum acționau cele trei. Victimele au fost persoane foarte în vârstă, între 82 și 95 de ani. Pentru a putea pătrunde în casele victimelor, femeile se foloseau de diferite pretexte. În general, aveau ceva de oferit gratuit:

”Profitând de vârsta înaintată, una dintre inculpate, sub diferite pretexte, respectiv că desfăşoară o campanie umanitară, că oferă flori din partea primăriei sau că distribuie măşti chirurgicale, intra în domiciliu şi o ţinea ocupată pe persoana vătămată într-o cameră din interiorul imobilului, timp în care celelalte două inculpate pătrundeau în interior fără drept şi sustrăgeau diferite sume de bani şi bunuri, în principiu bijuterii!”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Prejudiciile cauzate victimelor sunt între 500 şi 11.450 de euro.

 

Ultimul furt, fapta după care li s-a înfundat

Polițiștii de la Rădăuți au fost alertați prin 112, sâmbătă după-amiază, de către un bărbat în vârstă de 83 de ani, localnic, care a anunțat că trei femei de etnie romă intrate în locuința sa i-au sustras suma de 4.000 de lei. Anunțați la timp, polițiștii s-au mobilizat imediat și au reușit să le găsească pe cele trei suspecte pe o stradă din Rădăuți. După percheziții făcute inclusiv prin lenjeria intimă, polițiștii au recuperat și banii sustrași de la octogenar. Banii era ascunși la două dintre femei, în lenjeria intimă, respectiv într-un bagaj.

În urma cercetărilor demarate de polițiști a rezultat că sâmbătă, în jurul orei 14.40, bărbatul în vârstă de 83 de ani a primit în locuință trei femei care i-au cerut alimente și apă. Cele trei erau așadar un soi de cerșetoare, însă dintre cele care folosesc acest pretext pentru a fura și despre care polițiștii judiciariști rădăuțeni aveau și anterior date.

Cele trei au petrecut ceva timp în casa bătrânului, l-au rugat să le ajute cu diferite alimente, plimbându-l practic pe acesta prin casă și distrăgându-i atenția. Profitând de un moment de neatenție al victimei, au sustras 4.000 de lei dintr-o borsetă aflată în dormitorul locuinței. Cele trei au părăsit ulterior locuința. Din fericire, bătrânul a sesizat imediat că a fost furat, a pus mâna pe telefon și a sunat la 112.

Polițiștii au extins cercetările cu privire la încă cinci fapte de furt calificat cu același mod de operare, înregistrate în perioada 2020-2022, victime fiind tot persoane vârstnice. Așadar, anchetatorii aveau deja în atenție acest grup infracțional. După cum rezultă din prejudiciile provocate, cele trei nu intră sub nici o formă în categoria hoațelor mărunte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele trei hoațe arestate la Rădăuți intrau în casele bătrânilor cu flori ”din partea primăriei” sau cu măști de protecție.
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cele trei hoațe arestate la Rădăuți intrau în casele bătrânilor cu flori ”din partea primăriei” sau cu măști de protecție5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei