Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 85 (8002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Multe drame

Seria de incendii devastatoare a continuat cu alte două gospodării distruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada neagră de la finele săptămânii trecute, începută cu incendiile devastatoare de vineri, 8 aprilie, când două incendii izbucnite la Marginea și la Straja au fost repede amplificate de vânt, extinzându-se la mai multe gospodării și rezultând pagube foarte mari, a continuat din păcate și la Valea Poienii - Dolhasca și la Gemenea - Stulpicani.

Militarii Punctului de Lucru Dolhasca și cei ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Valea Poienii, componentă a orașului Dolhasca. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 2:27.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești, iar flăcările erau extinse și la locuința învecinată.

Au ars anexele gospodărești (șură și bucătărie de vară) pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați și bunurile din interior. Flăcările au afectat și acoperișul locuinței învecinate pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:50, iar pompierii au salvat casa de locuit, în limitele găsite, și proprietățile învecinate.

O nouă alarmă de incendiu a urmat duminică dimineață, când militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Stulpicani și Ostra, au intervenit cu 5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Gemenea, comuna Stulpicani. La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 52 de ani care a suferit un traumatism la membrul superior stâng. Femeia a căzut în timp ce se grăbea să salveze cât mai multe bunuri aflate în calea flăcărilor. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, femeia a fost transportată la spital, având o fractură.

În urma acestui incendiu de la Gemenea au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați și adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Au mai ars circa 5 metri cubi lemn de foc, 5 tone de furaje, unelte agricole, elemente din tâmplărie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:30, iar pompierii au salvat restul casei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seria de incendii devastatoare a continuat cu alte două gospodării distruse.
 Vizualizări articol: 2000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seria de incendii devastatoare a continuat cu alte două gospodării distruse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei