Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 85 (8002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În Capitală

Probleme ale autorităților locale, discutate într-o ședință maraton a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent luni la București, primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, o ședință maraton, de patru ore, în care au fost discutate probleme cu care se confruntă administrațiile locale.
Au fost prezenți la această întâlnire trei miniștri din Guvernul României, respectiv: Sorin Câmpeanu - ministrul Educaţiei, Atilka Cseke - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Barna Táncsoz - ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
De asemenea, a participat la discuții și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Iuliana Feclistov.
S-au discutat probleme legate de:
- finanțarea transportului local al elevilor din învăţământul preuniversitar,
- funcționarea și finanțarea învățământului antepreșcolar,
- proiectele din PNRR, gestionate de Ministerul Educației - Componenta 15 – Educație,
- proiectele din PNRR, gestionate de Ministerul Dezvoltării: Componenta 5 - Valul Renovării, Componenta 10 - Fondul local,
- Proiectul Legii privind zonele metropolitane,
- Proiectul Legii de actualizare a prețurilor la materiale, energie și a cheltuielilor indirecte,
- Stadiul desfășurării activităților incluse în componenta PNRR, gestionate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv: Componenta 1 - Managementul apei, Componenta 2 - Păduri și protecția biodiversității, Componenta 3 - Managementul Deșeurilor.
„S-a discutat cu ministrul Mediului programul de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani cu finanțare egală de la primărie și de la minister, 1.500 lei de la minister și 1.500 lei de la autoritatea locală. Totodată s-a discutat problema compensării cantitative a energiei electrice produse de autorităților locale prin parcuri fotovoltaice. Cu președinta ANAP s-a discutat despre realizarea Unităţii Centrale de Achiziții (UCA) la nivelul autorităților locale  cu sprijinul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Timp de patru ore au avut loc discuții constructive și profesioniste”, a concluzionat edilul sucevean, care a precizat că o parte dintre problemele ridicate de autorităţile locale și-au găsit rezolvarea în timpul discuțiilor, iar altele vor fi rezolvate în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme ale autorităților locale, discutate într-o ședință maraton a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probleme ale autorităților locale, discutate într-o ședință maraton a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei