Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 85 (8002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Festin culinar la ediția de anul acesta a Festivalului produselor tradiționale de post din Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biserica de lemn din comuna Adâncata a organizat, la finalul săptămânii trecute, o nouă ediție a Festivalului produselor tradiționale de post. După o pauză de trei ani în care eveniment nu a mai avut loc din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, gospodinele din Adâncata au venit în număr mare la acest festival pentru a prezenta cele mai bun produse de post. Ediția de anul acesta a fost sponsorizată de Elena Cucu, soția primarului din Adâncata, Viorel Cucu, și a fost organizată împreună cu preotul paroh al bisericii de lemn din această comună, Mitu Pascal.

Nu mai puțin de 20 de gospodine au gătit produse tradiționale de post, cei prezenți putând să deguste din peste 40 de feluri de mâncare, iahnie cu fasole, sarmale cu ciuperci, salate, vinete la grătar, chiftele cu ciuperci. Printre produsele prezentate s-au aflat și câteva specialități, respectiv ciorba în care burta a fost înlocuită cu ciuperci pleurotus, răcituri cu ciuperci sau mici din bureți. Nu au lipsit nici deserturile, aici gospodinele venind cu plăcinte cu mere, cornulețe sau plăcinte poale-n brâu.

În cuvântul său de deschidere a festivalului, preotul Mitu Pascal le-a mulțumit tuturor gospodinelor pentru participare. El a amintit că inițiativa organizării acestui festival i-a aparținut Elenei Cucu, soția primarului din Adâncata. „Iată că revedem la trei ani de la ultima ediție. Sincer, nu aveam încredere că această ediție, a opta, se va ține pentru că pandemia ne-a modificat un pic concepția, suntem ceva mai fricoși și mai temători. Dar iată că reluăm ceea ce am început acum 10 ani, să ne întâlni în Postul Mare pentru a ne bucura de comuniunea aceasta dintre noi. Ne-am întâlnit din nou la acest festival cu gândul de a ne uni unii cu ceilalți, nu numai în jurul Potirului Sfintei Liturghii, dar și în jurul mesei. Pentru că și împărăția lui Dumnezeu se aseamănă cu o cină, cu o nuntă, la care oamenii stau împreună la masă, se bucură de prezență. Și chiar dacă mâncarea este de post, gospodinele, credincioasele, astăzi ne pot dovedi că pot găti la fel de bine ca și atunci când suntem în zi de sărbătoare”, a spus preotul paroh de la Biserica de lemn din Adâncata. El le-a mulțumit gospodinelor din Adâncata pentru implicarea în acest festival, dar și Elenei Cucu pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului. „Trebuie să ne lăudăm că avem gospodine multe aici, iar de la anul poate găsim o locație mai mare pentru acest eveniment”, a mai Mitu Pascal.

 La rândul ei, Elena Cucu a ținut să precizeze că fără doar și poate întreaga comunitate din Adâncata se bucură că au un preot cum este Mitu Pascal, acesta susținând tot timpul inițiativele care vin din rândul enoriașilor din parohia pe care o păstorește. „Vreau să mulțumesc gospodinelor, mulțumim preotului pentru că avem un păstor care știe să țină turma aproape și Dumnezeu de sus se bucură”, a afirmat Elena Cucu. Aceasta, împreună cu preotul Mitu Pascal, a oferit diplome și premii pentru toate gospodinele care au participat la ediția de anul acesta a festivalului. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festin culinar la ediția de anul acesta a Festivalului produselor tradiționale de post din Adâncata.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festin culinar la ediția de anul acesta a Festivalului produselor tradiționale de post din Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei