Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 85 (8002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un preot a încercat să convingă judecătorii că a condus cu o alcoolemie de 2,8 la mie de la ”un pahar de vin băut după slujbă”

Marţi, 12 Aprilie 2022 (12:19:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Un preot slujitor la Mănăstirea „Sf. Ierarh Glicherie Mărturisitorul“ de la Slătioara – Râșca, judecat de instanțele ieșene pentru conducere sub influența alcoolului, după ce a fost depistat pe drumul național de la Suceava spre Iași cu o alcoolemie de 2,8 la mie în sânge, a încercat să convingă judecătorii că el a băut doar un pahar de vin după slujbă.

Colegii de la Bună Ziua Iași, care au urmărit îndeaproape derularea procesului, au relatat că deși prima instanță, Judecătoria Iași, i-a aplicat doar pedeapsa minimă de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării, preotul Ionel Ionaș a făcut apel și a cerut renunțarea completă la aplicarea pedepsei.

În motivarea depusă la instanță, preotul a explicat că slujise la biserica mănăstirii Sf. Ierarh Glicherie Mărturisitorul din Slătioara de la ora 4.00 până la 12.00, oră la care a băut doar un pahar de vin. La ora 15.00 a plecat apoi la volan spre Iaşi, întrucât urma să plece cu avionul în Anglia.

În august 2017, preotul s-a urcat la volanul unui VW cu număr de Bulgaria și a ajuns aproape de Leţcani, unde însă a fost oprit de poliţişti. Aceștia au constata că bărbatul avea tremurături și tulburări de echilibru, fiind o „minune” că nu a produs vreun accident pe distanța destul de mare parcursă.   

Aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, după care acestuia i s-au recoltat și probe biologice de sânge.

Alcoolemia în sânge a indicat valoarea de 2,8‰ la mie.

După cum au scris colegii de la Bună Ziua Iași, magistrații de la Curtea de Apel Iași au constatat, firesc, că alcoolemia foarte mare este imposibil de pus pe seama unui pahar de vin.

Curtea de Apel Iași i-a aplicat preotului tot un an de închisoare, dar cu suspendare, nu cu amânarea aplicării pedepsei. Această sentință este ceva mai aspră pentru că pedeapsa se consemnează în cazier, impune un termen de încercare și anularea permisului de conducere.

Oricum ar fi, preotul sucevean a scăpat destul de ușor din acest episod rușinos, având în vedere totuși alcoolemia mare cu care circula, cu atât mai mult pe un drum important și de circulat.

 

"Consumul de băuturi alcoolice declarat este fără îndoială unul nereal deoarece valoarea extrem de ridicată a alcoolemiei, 2,80‰, nu putea fi atinsă doar din consumul unui pahar de vin de 250 ml, cum a susţinut inculpatul. În starea avansată de ebrietate în care s-a aflat, inculpatul a parcurs un traseu foarte lung, peste 100 km, pe un drum european, pe timp de zi, în condiţii de trafic intens. Numai întâmplarea a făcut ca niciunul din ceilalţi participanţi la trafic să nu fie pus efectiv în pericol de modul de deplasare al inculpatului. Lipsa unor consecinţe concrete nu poate fi în niciun caz un argument în favoarea inculpatului, acesta neavând niciun merit în evitarea producerii unor evenimente rutiere", au arătat procurorii care l-au trimis în judecată pe preot, citați de colegii de la Bună Ziua Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un preot a încercat să convingă judecătorii că a condus cu o alcoolemie de 2,8 la mie de la ”un pahar de vin băut după slujbă”.
 Vizualizări articol: 2301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un preot a încercat să convingă judecătorii că a condus cu o alcoolemie de 2,8 la mie de la ”un pahar de vin băut după slujbă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei