Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 60 (7977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Bogdan Gheorghiu îi îndeamnă pe primarii suceveni să depună proiecte pentru rețele de gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu i-a îndemnat pe primarii suceveni să depună proiecte pentru rețele de gaz metan. Bogdan Gheorghiu a spus că administrațiile locale pot să depună cererile de finanțare până pe data de 26 aprilie 2022, proiectele urmând a se realiza prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. „Este posibilă atât construcţia de noi reţele de distribuţie a gazelor naturale, cât şi extinderea şi modernizarea celor existente.

Prin acest program vor fi realizate 2.500 km de conducte de gaze și se vor branșa 150.000 de familii la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”, a precizat Gheorghiu.

El consideră că impactul acestor investiții în județul Suceava poate fi unul major, având în vedere că doar 13 localități, din cele 114, sunt racordate la sistemul de distribuție a gazelor naturale. „Încurajez autoritățile locale să profite de această oportunitate pentru a oferi comunităților acces la gaze naturale. Beneficile ar fi importante, atât pentru consumatorii individuali, cât și pentru școli, spitale și operatorii economici, printre acestea numărându-se creșterea confortului și a sănătății pentru cei care până acum utilizau lemnul sau cărbunele”, a precizat deputatul PNL de Suceava. El a arătat că cererile de finanțare se pot depune prin https://investitii.mdlpa.ro/, conform ghidului disponibil pe această platformă digitală, cât și pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, www.mdlpa.ro.

Deputatul liberal a explicat că selecția obiectivelor de investiții se va realiza după data de 26 aprilie, pe baza criteriilor din normele metodologice cuprinse în ordinul comun al ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și al ministrului Energiei nr. 278/167/2022. El a amintit că prin programul „Anghel Saligny” vor fi alocate 55,5 de miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu îi îndeamnă pe primarii suceveni să depună proiecte pentru rețele de gaz metan.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu îi îndeamnă pe primarii suceveni să depună proiecte pentru rețele de gaz metan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei