Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 60 (7977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Când și cum să alegeți încălțăminte pentru copii mici

Acest articol explorează acel moment magic al cumpărării primilor pantofi ai micuțului dvs., când să începeți să vă gândiți la cumpărarea lor și ce să căutați.

Se întâmplă multe lucruri sub suprafața acelor piciorușe drăguțe de bebeluș. Fiecare picior al bebelușului dvs. începe cu 22 de oase parțial dezvoltate, care vor crește până la aproximativ 45 până la vârsta de cinci ani. Acestea vor fuziona pentru a crea 26 de oase complet dezvoltate până la vârsta adultă.

Aceste prime luni și primii ani sunt cruciale pentru dezvoltarea picioarelor copilului dumneavoastră. Așadar, este o idee bună să vă informați cu privire la încălțămintea de copii potrivită și la momentul potrivit pentru a o cumpăra.

 

De la târât la primii pași

Dacă începeți să vă gândiți la primii pantofi, sunt șanse ca bebelușul dvs. să fi început să stăpânească arta târâtului. Acest lucru începe, de obicei, între 10 și 18 luni, când cel mic se trage singur pe orice și începe să alunece cu mâinile și picioarele.

Dar nu vă lăsați tentat să vă grăbiți încă la magazinul de încălțăminte - copilul dvs. nu are nevoie de adidași de copii până când nu merge singur. În acest stadiu, mersul desculț este cel mai bine, deoarece îi permite să se obișnuiască să facă pași în mod natural. Pantofii ar putea să îi încurce sau, mai rău, să îi împiedice dezvoltarea dacă nu sunt potriviți.

 

Nu vă grăbiți să purtați pantofi

La un moment dat, în această perioadă, va sosi acel moment magic - primii pași independenți ai copilului dumneavoastră. Nu este nevoie să îi grăbiți; toți copiii se vor dezvolta în ritmul lor propriu. Dar, odată ce au ajuns în această etapă, a sosit momentul pentru următorul reper - prima lor pereche de pantofi.

Cât de necesari sunt aceștia depinde puțin de vreme. Dacă este plină vară, copilul dumneavoastră ar putea rezista câteva săptămâni în plus cu picioarele goale sau cu șosete în grădină sau în parcul local. Dacă este sezonul ploilor sau dacă frunzele de toamnă se răsfrâng sub tălpi, este posibil să doriți să le protejați picioarele de elemente mai devreme cu o pereche de adidași de copii. Folosiți o abordare bazată pe bunul simț.

Rețineți totuși că, chiar și după ce devin mândri proprietari de adidași de copii, nu trebuie să îi poarte tot timpul. Puneți-i doar atunci când se plimbă afară, cel puțin pentru început.

 

O ocazie potrivită  

Cumpărarea primilor pantofi este un lucru care nu se poate face online. Aflați unde se află cel mai apropiat magazin de încălțăminte de încredere și duceți-l pe cel mic la o probă. Probabil că veți dori să faceți multe fotografii și o înregistrare video sau două pentru a salva momentul.

Persoana care vă va ajusta pantofii va folosi probabil un mini-calibru de mână și va măsura lățimea și lungimea. Și pentru că nu suntem ființe perfect simetrice, este absolut normal ca un picior să fie mai mare decât celălalt, așa că mărimea va fi luată în funcție de piciorul mai mare. După ce măsurătorile sunt finalizate, veți avea mărimea piciorului copilului dumneavoastră și este timpul să vă apucați de cumpărături.

Înainte de a începe să vă gândiți la culori și stiluri, este bine să știți care sunt caracteristicile de bază la care trebuie să fiți atenți. Astfel, vă veți asigura că primii pantofi ai copilului dumneavoastră mic îi vor permite să crească normal și confortabil.

  • Căutați tălpile subțiri, pentru a preveni împiedicarea.

  • Asigurați-vă că există spațiu pentru mișcare și creștere încorporat în adidași de copii.

  • Încercați să obțineți pantofi cu fețe din piele moale pentru picioare reci și confortabile.

  • Alegeți pantofi cu talpă ușoară și flexibilă pentru a ajuta la dezvoltarea mersului. Cele mai multe mărci au pantofi de pre-mers, care sunt super-moi și care, de fapt, sunt foarte buni pentru primele luni de mers.

  • Căutați închizători complet reglabile.

  • Încercați să găsiți pantofi cu glezne căptușite pentru protecție și sprijin. Din nou, o abordare bazată pe bunul simț este esențială. Unii părinți ne spun că este evident în ce stiluri se simte cel mai bine copilul lor atunci când probează câțiva. Unora le place suportul înalt la gleznă, altora le place sub gleznă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când și cum să alegeți încălțăminte pentru copii mici.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Când și cum să alegeți încălțăminte pentru copii mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei