Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 60 (7977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Fum gros

O lumânare lăsată nesupravegheată a creat panică mare la Mănăstirea Buciumeni, din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată a fost cauza incendiului care a izbucnit sâmbătă seară la corpul de chilii de la Mănăstirea „Sf. Gheorghe” Buciumeni, din Fălticeni. Din cauza fumului gros și înecăcios, 23 de persoane au părăsit clădirea sau au fost ajutate de pompieri să se pună la adăpost. Este vorba de8 persoane care au reușit să iasă singure, în timp ce 15 oameni au avut nevoie de ajutor. În incendiu au ars bunurile din interiorul unei chilii, pe aproximativ 70 de mp, dar suprafața totală afectată, inclusiv din cauza gazelor fierbinți și a fumului degajat, a fost de aproximativ 300 de mp, în special la nivelul mansardei clădirii. Pentru stingerea flăcărilor au fost trimise opt autospeciale ale pompierilor militari, dar și cei ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Baia și Cornu Luncii. O persoană a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar după ce a fost consultată de paramedicii SMURD a refuzat transportul la spital.

 

Refacerea corpului de chilii de la Buciumeni presupune cheltuieli mari. Se pot face donații.

Stavrofora Maria Mălăescu, stareţa Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” Buciumeni,ne-a spus că abia acum face un necesar cu toate materialele de care are nevoie corpul de chilii pentru a fi refăcut. „Două chilii au fost distruse, dar și celelalte au fost afectate. În primul rând, trebuie să schimbăm acoperișul corpului de chilii. Vor fi cheltuieli destul de mari, având în vedere prețul crescut al materialelor de construcții. Din fericire, toată obștea mănăstirii este în siguranță. Este cel mai important. De acum ne putem gândi și la ce avem de făcut în continuare”, ne-a spus stareţa Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” Buciumeni, mănăstire care se află pestr. Dumbrava Minunată, nr. 2, cod 725200, Fălticeni. Cei care doresc să sprijine obștea mănăstirii Buciumeni în acest moment dificil pot să facă donații în contul mănăstirii, deschis la BCR Fălticeni, cont în lei: RO32RNCB0237022825750001.

Pentru mai multe detalii, cei care vor să își aducă contribuția la refacerea corpului de chilii pot să ia legătura cu stavrofora Maria Mălăescu,stareța Mănăstirii Buciumeni, la telefon 0741 638 520. Un ajutor important ar putea să vină din partea firmelor de construcții, prin donarea unei părți din necesarul de materiale pentru refacerea chiliilor afectate în urma incendiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O lumânare lăsată nesupravegheată a creat panică mare la Mănăstirea Buciumeni, din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O lumânare lăsată nesupravegheată a creat panică mare la Mănăstirea Buciumeni, din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei