Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 60 (7977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina, grav bolnavi, aduși de urgență de ucraineni la Siret și preluați și salvați de români

Luni, 14 Martie 2022 (21:51:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O misiune complexă contracronometru de salvare a doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina s-a desfășurat, luni, prin cooperarea serviciilor medicale din Ucraina și România. Departamentul pentru Situații de Urgență a informat că doi nou-născuți, un băiețel de 5 zile și o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, au fost transportați cu o ambulanță ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în Vama Siret, fiind apoi predați echipajelor SMURD, aflate la fața locului.

Medicul Alin Suciu, de la SMURD Oradea, detașat la Siret, a declarat că bebelușii au fost inițial la maternitatea din Kiev, de unde au fost transportați la maternitatea din Cernăuți, și că au avut probleme de sănătate încă de la naștere. „Am fost contactați prin intermediul Consulatului României din Cernăuți pentru a acorda îngrijirile medicale necesare și transfer. Ambii copii au suferințe încă de la naștere, astfel încât este absolut necesară asistența medicală pe durata transportului. Ei au fost aduși la graniță de către un echipaj al Ambulanței ucrainene”, a afirmat dr. Suciu. Potrivit acestuia, cei doi copii sunt primii nou-născuți cu afecțiuni medicale care sosesc în România. Tot medicul a spus că au ajuns în țară și părinții copiilor și au plecat spre Timișoara și București, la spitalele unde au fost internați copiii lor.

DSU a precizat căîn vederea operaționalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din apropiere. Astfel, băiețelul de numai 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Iași la aeroportul din Suceava, ca apoi să fie preluat de echipaje medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Băiețelul a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun.

 

 

Cel de-al doilea nou-născut a fost transportat cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, fiind apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranța la Iași. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București.

„Dorim să mulțumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuți, și anume echipele medicale detașate la Vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși pe tot parcursul zborurilor”, se arată pe pagina oficială a DSU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina, grav bolnavi, aduși de urgență de ucraineni la Siret și preluați și salvați de români.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina, grav bolnavi, aduși de urgență de ucraineni la Siret și preluați și salvați de români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei