Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 60 (7977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Convoi umanitar

Peste 200 de tone de alimente, produse de igienă, medicamente și materiale tehnico-sanitare au ajuns sâmbătă în zona Cernăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de tone de alimente, produse de igienă și de strică necesitate, medicamente și materiale tehnico-sanitare au ajuns sâmbătă, 12 martie, în zona Cernăuți. Donațiile vor ajunge mai departe, în zonele cele mai afectate de război. Convoiul umanitar format din 11 autovehicule (tiruri, camioane, autoutilitare) a fost trimis către Cernăuți de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care a fost ajutată și de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, care a contribuit cu 150 de tone de produse, colectate în protopopiatele județelor Cluj și Bistrița-Năsăud, conform https://www.arhiepiscopiasucevei.ro.

Conform aceleiași surse, în organizarea acestui transport s-au implicat și numeroase persoane, organizații non-guvernamentale, agenți economici sau instituții din România și din afara granițelor țării, într-un extraordinar și prompt gest de solidaritate și iubire de aproapele.

„Cele 11 mașini care au transportat ajutoarele umanitare au fost încărcate la Așezământul <Sfântul Ierarh Leontie> din Rădăuți, unul dintre cele patru puncte de colectare a produselor destinate celor care se refugiază sau se adăpostesc din cauza conflictului militar desfășurat în aceste zile în țara vecină. Pentru a veni în sprijinul acestora, clerici din România și de dincolo de graniță au reușit, cu sprijinul autorităților, să aducă mai aproape de zona de conflict bunuri care vor fi distribuite celor aflați în buncăre, stații de metrou, în subsolurile clădirilor ori alte spații de apărare improvizate”, transmit organizatorii acțiunii umanitare.

 

„Acest ajutor pe care îl oferiți în această perioadă grea de război este cel mai mare dar pe care îl puteți face celor care au trebuință astăzi de el”

La descărcarea produselor umanitare, alături de voluntari, a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Meletie, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei, care și-a exprimat recunoștința pentru toate darurile atât de necesare poporului ucrainean în această perioadă de grea încercare.

La rândul său, protoiereul Nicolae Popescu, de la Parohia română „Sfântul Nicolae” din Ciudei, unul dintre cei care se ocupă de organizarea transportului umanitar pe teritoriul ucrainean, dar și de distribuirea produselor în teritoriu, i-a asigurat pe credincioșii din România de faptul că sprijinul acordat de aceștia este mai mult decât binevenit în această perioadă de criză, menționând că toate celelalte transporturi trimise de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților zilele trecute au ajuns la cei aflați în orașele bombardate. „Nouă vagoane de marfă cu ajutoare din partea Bisericii Ortodoxe Române au fost duse către orașul Kiev. (…) De asemenea, ajutoarele au ajuns și în Harkov, cel mai bombardat oraș din Ucraina în această perioadă, dar și în centrele regionale ale țării prin intermediul eparhiilor noastre, transportul fiind foarte dificil din cauza drumurilor oprite de convoaie militare și a podurilor aruncate în aer. Acest ajutor pe care îl oferiți țării noastre acum, refugiaților, mamelor cu copii, care au rămas fără locuințe și sunt nevoiți astăzi să se ascundă în biserici, în mănăstiri, în beciurile caselor, acest ajutor pe care îl oferiți în această perioadă grea de război este cel mai mare dar pe care îl puteți face celor care au trebuință astăzi de el. Mulțumim poporului român, fraților de dincolo de sârmă, care nu ne-au uitat aici și ne ajută în continuare. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care se implică cel mai mult în această perioadă, fiind și cel mai apropiat, mulțumim preoților, protopopilor și consilierilor de la Arhiepiscopie, care permanent sunt în legătură cu noi, care ne întreabă mereu care sunt alimentele și medicamentele și lucrurile necesare. Mulțumim mitropoliilor și episcopiilor care, de asemenea, mai de departe ajută și transmit până la centrul de la Rădăuți al Arhiepiscopiei Sucevei, unde sunt adunate aceste daruri, aceste bunuri. Mulțumim și Mitropolitului Andrei Andreicuț, care s-a străduit foarte mult să trimită acest ajutor. Mulțumim tuturor românilor și Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru toată dragostea și ajutorul pe care le oferiți. Acestea sunt daruri mari pe care le faceți aici din puținul vostru, din neajunsul vostru, din greutatea voastră, dar să știți că le dați oamenilor care au o și mai mare nevoie astăzi”, a fost mesajul protoiereului Nicolae Popescu, conform https://www.arhiepiscopiasucevei.ro.

 

Voluntariat. Donații

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților transmit că, de două săptămâni, permanent, în fiecare centru pentru refugiați din județul Suceava sunt prezenți, în schimburi de câte 8 ore, preoți, dintre care cel puțin unul vorbitor de limbă ucraineană, împreună cu voluntari, credincioși ai parohiilor eparhiei sau membri în organizațiile ASCOR (Asociația Studenților Ortodocși Români) și ATOS (Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni) sau în centrele de tineret ECCLESIA. În continuare, se pot face donații în conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014, în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110, în dolari: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004, deschise la Banca Comercială Română, cu mențiunea: sprijin refugiați Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de tone de alimente, produse de igienă, medicamente și materiale tehnico-sanitare au ajuns sâmbătă în zona Cernăuți.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de tone de alimente, produse de igienă, medicamente și materiale tehnico-sanitare au ajuns sâmbătă în zona Cernăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei