Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 40 (7957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol ignorat

Mașini parcate pe trecerea de pietoni, în locul în care a fost accidentat un copil de 7 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O trecere de pietoni de pe strada Victoriei din cartierul Obcini al municipiului Suceava, în imediata apropiere a blocului IRE, foarte aproape de intersecția cu drumul spre Sf. Ilie, este folosită de unii locatari ai blocurilor din zonă pe post de loc de parcare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Din păcate, nici un accident rutier petrecut pe această trecere de pietoni, chiar la începutul acestei săptămâni, nu i-a făcut pe șoferi mai responsabili. Asta deși o mașină pe trecerea de pietoni limitează foarte mult vizibilitatea. Practic, un pieton care trece din partea mașinii oprite pe trecere nu poate fi văzut la timp.

Pe această trecere de pietoni, luni dimineață,  un copil în vârstă de 7 ani a căzut victimă într-un accident rutier.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că un șofer în vârstă de 32 de ani, care conducea un Volvo, pe strada Victoriei, pe direcția dinspre strada Stațiunii spre blocul IRE, l-a surprins și accidentat pe băiatul în vârstă de 7 ani care traversa pe loc marcat.

Copilul a suferit o serie de leziuni (traumatism toraco-abdominal și traumatism antebraț stâng), din fericire nu grave.

Deși oamenii din zonă se plâng că poliția nu prea ajunge deloc pe strada Victoriei, directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, spune că nu este așa:

”Am discutat cu echipajele, au în vedere aceste parcări pe trecerea de pietoni inclusiv la patrulele pe timp de noapte. Dacă în alte situații de staționări/parcări în locuri interzise se mai poate merge pe prevenție, pe avertismente, în astfel de situații aplicăm amenzi fără discuție. La staționări pe trecerile de pietoni și în stații de autobuz nu există altă variantă decât amenda”.

El a precizat că sunt mai multe treceri de pietoni de pe străzi din Suceava, nu doar aceasta, pe care unii șoferi parchează fără nici o urmă de ezitare.

În general, pe trecerea de pietoni la care am făcut referire în acest material parcările pe locul marcat se fac pe timp de noapte, oamenii invocând că nu au alte variante. O astfel de justificare nu ar trebui însă tolerată. Asta pentru că dimineață, înainte de ora 8.00, mulți copii folosesc trecerea pentru a merge spre școală sau spre stația de autobuz. Iar cine știe câte ceva despre conducere preventivă conștientizează pericolul unei mașini care obturează vizibilitatea pe trecerea de pietonii.

Pentru șoferii care staționează-opresc în loc interzis (aici intră și trecerile de pietoni) se aplică 2-3 puncte amendă, chiar 4 puncte. Sancțiunea este de 580 de lei și este însoțită în mod normal și de 2-3 puncte de penalizare.

Poliția Locală poate acționa aplicând mai întâi o înștiințare pe parbrizul mașinii contravenientului, posesorul mașinii fiind invitat la sediul unității.

Poliția Locală are și posibilitatea tehnică și legală de a ridica mașini în anumite situații și ar fi bine, poate, să uzeze mai des de această măsură mai radicală, doar așa putând fi responsabilizați unii conducători auto care, din comoditate, nu concep să mai parcurgă la întoarcere câteva sute de metri pe jos, până găsesc un loc de parcare adecvat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mașini parcate pe trecerea de pietoni, în locul în care a fost accidentat un copil de 7 ani.
 Vizualizări articol: 2439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mașini parcate pe trecerea de pietoni, în locul în care a fost accidentat un copil de 7 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei