Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 40 (7957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fotbaliștii de la Foresta și handbaliștii de la CSU primesc 5 milioane de lei de la bugetul Sucevei

Vineri, 18 Februarie 2022 (17:48:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Finanțarea activităților sportive de la bugetul local al Sucevei se dovedește a fi consistentă și anul acesta, în ciuda problemelor cauzate de pandemie.

Întrunit într-o ședință extraordinară, Consiliul Local Suceava a aprobat vineri două proiecte de hotărâre care vizează finanțările nerambursabile pentru activități sportive, principalii beneficiari fiind echipa de fotbal Foresta Suceava și echipa de handbal CSU Suceava, care primesc câte 2,5 milioane de lei. Acordarea întregilor sume este condiționată de promovarea în Liga a II-a la fotbal și de menținerea în Liga Zimbrilor la handbal, ceea ce nu pare să fie o problemă, ținând cont de rezultatele excelente ale echipei în ultima perioadă.

Conform prevederilor legale, Foresta a câștigat finanțarea în detrimentul Asociației Clubul Sportiv „Juniorul” Suceava, care a solicitat finanțare la același capitol, dar numai pentru 20.000 de lei.

Alte patru solicitări de finanțare, depuse de Club Sportiv „Select” Suceava – 100.000 lei pentru tenis de câmp, Asociația Județeană de Atletism Suceava – 10.000 lei pentru atletism, Asociația Club Sportiv „One Horse Power” Suceava - 50.000 lei pentru sport ecvestru și Asociația Club Sportiv „Academia de Sport” Suceava – 20.000 lei, pentru atletism, se vor analiza la următoarea sesiune de evaluare și selecție, deoarece acum nu au avut contracandidaturi.

Ca în fiecare an, s-au alocat fonduri și pentru Clubului Sportiv Municipal Suceava, care ține de Ministerul Sportului, dar de la care finanțările se dovedesc insuficiente.

Primarul Ion Lungu a precizat că cele nouă secții ale CSM vor primi în total 495.000 lei, bani care le-au fost alocați și anul trecut, dar de care au beneficiat doar parțial, din cauza unor încurcături economice, de care reprezentanții clubului trebuie să aibă grijă să nu se repete.

Cea mai mare sumă de bani este alocată pentru rugby – 200.000 lei, urmat de volei cu 75.000 lei, canotaj - 70.000 lei, atletism – 30.000 lei, box – 30.000 lei, lupte greco-romane 30.000 lei, hochei pe gheață – 20.000 lei, tir cu arcul - 20.000 lei și tir sportiv – 20.000 lei.

Totalul fondurilor alocate din bugetul local al municipiului Suceava pentru susținerea activităților sportive este de 5.695.000 lei, adică aproximativ 1,15 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbaliștii de la Foresta și handbaliștii de la CSU primesc 5 milioane de lei de la bugetul Sucevei.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotbaliștii de la Foresta și handbaliștii de la CSU primesc 5 milioane de lei de la bugetul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei