Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 37 (7954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Potențial neexploatat

Călători în picioare în cele două vagoane ale trenului Putna – Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un aspect pozitiv pentru CFR Călători, creșterea cererii din partea călătorilor în zilele de weekend pe ruta Putna-Rădăuți-Suceava, nu este exploatat așa cum ar trebui de companie, fapt care din păcate nu miră.

Cele două vagoane standard ale acestui tren se dovedesc insuficiente mai ales în zilele de duminică, la trenul care pleacă din Putna la 13.45. Acesta este singurul tren la oră decentă din ziua de duminică, pe acest sens, iar numărul mare de călători (în special elevi și studenți) este peste capacitatea de transport. Trenul se umple practic de la Putna la Rădăuți, de unde călătorii circulă fie în picioare, pe culoare, fie renunță să mai urce.

În așteptarea unui tren mai potrivit pe această linie (un automotor care să aibă timp de parcurs mai bun, pentru a nu se mai pierde timp cu schimbarea sensului locomotivei la Dornești)  CFR Călători ar putea să mai adauge un vagon la cele două, cel puțin la trenurile de sâmbătă și duminică, care sunt mai puține, doar două pe sens, și mai aglomerate. Asta și dacă ne gândim că se apropie sezonul cald, pandemia pare să dea înapoi, și ar trebui să revină în număr mai mare și călătorii pelerini care merg la Mănăstirea Putna.

Argumentele celor care acuză că acest tren transportă în majoritate elevi și studenți cu reduceri și gratuități nu stau în picioare, având în vedere că CFR Călători își decontează toate biletele, iar toți acești tineri sunt mutați în drumul lor spre școli și facultăți  de pe șoseaua aglomerată și periculoasă.  

 

Ziua de duminică, 13 februarie, pare să fi fost un vârf din acest  punct de vedere, trenul ajungând arhiplin în Gara din Suceava.

”Trenul R5626 Putna-Suceava a ajuns la destinație arhiplin. Oamenii care nu au mai prins locuri pe scaune au călătorit pe culoarul vagonului și la capete.

Considerăm necesară suplimentarea trenurilor R5621/5626 cu încă un vagon, deoarece în weekend traficul este mult mai ridicat, ori introducerea unei noi perechi de trenuri care ar completa golul de trenuri (doar 4) dintr-o zi de weekend.

Avem nevoie de o nouă perspectivă și de o analiză a traficului care să ducă la o eficientizare a fluxului de călători.

CFR Călători trebuie să profite de această oportunitate pe care o oferă trenurile către/dinspre Putna, prin care își poate maximiza încasările și satisfacția publicului călător”, au transmis cei de la Asociația Calea Ferata Dorneşti-Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călători în picioare în cele două vagoane ale trenului Putna – Suceava.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călători în picioare în cele două vagoane ale trenului Putna – Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei